GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση 7% στους μισθούς των βουλευτών

Μείωση 7% στους μισθούς των βουλευτών Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ζήτησε από τη Βουλή να μειώσει τους μισθούς των βουλευτών κατά 7%, όπ...

Μείωση 7% στους μισθούς των βουλευτών
Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ζήτησε από τη Βουλή να μειώσει τους μισθούς των βουλευτών κατά 7%, όπως έχει ήδη γίνει με τις απολαβές των υπουργών μέσω του πακέτου μέτρων λιτότητας που συνόδευσε τη φετινή εξισορρόπηση του κρατικού προϋπολογισμού.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ράντογιε Ζούγκιτς, μιλώντας για το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τόνισε ότι εκτός από τη μείωση των αποζημιώσεων των βουλευτών περιλαμβάνει μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στους ρυθμιστικούς οργανισμούς στα επίπεδα των μισθών στην κρατική διοίκηση.
Ο μέσος μισθός βουλευτή στο Μαυροβούνιο ανέρχεται στα 1300 ευρώ και ο μέσος μισθός στη χώρα κυμαίνεται στα 478 ευρώ.
Ο κ. Ζίγκιτς, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομίας και Οικονομικών της Βουλής, τόνισε ότι το πακέτο νέων μέτρων προβλέπει μείωση των μισθών των διοικητών των ρυθμιστικών οργανισμών και επιχειρήσεων, στις οποίες το κράτος έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.
Ανήγγειλε ακόμη ότι μέσω των μέτρων λιτότητας θα παγώσουν οι συντάξεις στα ισχύοντα επίπεδα αλλά πρόσθεσε ότι στους συνταξιούχους με χαμηλές αποδοχές θα δοθούν επιδόματα και βοήθεια για επίλυση του στεγαστικού ζητήματος.
Το πακέτο μέτρων θα ισχύσει για το 2013 και στη συνέχεια θα αναλύσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε, αν θα συνεχιστεί ή θα καταργηθεί, είπε ο κ. Ζούγκιτς.
Η Βουλή του Μαυροβουνίου εξετάζει σήμερα το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2013 που ανέρχεται στα 1.2 δισ. ευρώ, με έλλειμμα 95,3 εκ. ευρώ και νέες υποχρεώσεις έως 250 εκ. ευρώ.


Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση