GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με την απόφαση του Eurogroup θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις...

Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 ο πρόεδρο...


Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Μ. Ντράγκι: Καθησυχαστικό στοιχείο η δέσμευση των ηγετών να παρέμβουν εκ νέου και να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση και μελλοντικά εάν η Ελλάδα φθάσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Ειδικότερα στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν «με 44 δισ. ευρώ που θα δοθούν στην Ελλάδα που υποφέρει, θα μπορέσει να σωθεί και να παραμείνει στο ευρώ» ο επικεφαλής της ΕΚΤ απάντησε:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη συμφωνία του Eurogroup. Η συμβολή της απόφασης ήταν να κατεβάσει το ελληνικό χρέος σε ανεκτά επίπεδα. Να επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και την οικονομική της πολιτική. Παράλληλα, έχουν παρθεί πολλές δεσμεύσεις. Ενα σημαντικό και καθησυχαστικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η δέσμευση των ηγετών να παρέμβουν εκ νέου και να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση και μελλοντικά εάν η Ελλάδα φθάσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Η απάντηση είναι θετική».
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η ευρωτράπεζα παραμένει έτοιμη να επέμβει «εάν παραστεί ανάγκη» για την προστασία του ευρώ, η σταθερότητα του οποίου διασφαλίζεται όσο η Ευρώπη προχωρεί στον δρόμο της ολοκλήρωσης.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και πάλι, εάν καταστεί αναγκαίο, ακόμη και χρησιμοποιώντας μέσα χωρίς περιορισμούς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει και χωρίς όρους» είπε χαρακτηριστικά.
Η Κρ. Λαγκάρντ
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε στο μεταξύ από το Παρίσι ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει «εύθραυστη» και κάλεσε τις χώρες-μέλη να επικεντρωθούν στις δομικές μεταρρυθμίσεις.
«Η βαθιά ύφεση στην περιφέρεια της Ευρωζώνης επηρεάζει τον ”πυρήνα” της ένωσης» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη» για την ΕΕ την τραπεζική ενοποίηση. Οπως σημείωσε, η ολοκλήρωση των προϋπολογισμών των κρατών της Ευρωζώνης αποτελεί «κλειδί» για την αποφυγή μελλοντικών σοκ στην οικονομία. Τόνισε, τέλος, ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τις επιπτώσεις των μέτρων που λαμβάνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυγίανσης των προϋπολογισμών τους.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση