GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δανεικά από ασφαλιστικά Ταμεία για τους μισθούς

Με βραχυπρόθεσμα δάνεια υψηλού επιτοκίου από τα ασφαλιστικά ταμεία ημικρατικών οργανισμών δημόσιας ωφέλειας, που θα εξοφληθούν όταν φτάσ...

Με βραχυπρόθεσμα δάνεια υψηλού επιτοκίου από τα ασφαλιστικά ταμεία ημικρατικών οργανισμών δημόσιας ωφέλειας, που θα εξοφληθούν όταν φτάσει στην Κύπρο η ξένη οικονομική βοήθεια, προσπαθεί η κυβέρνηση Χριστόφια τα εξασφαλίσει τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, περιλαμβανομένου και του δώρου των εορτών.
Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παραχωρήσει δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της με ισχυρές εξασφαλίσεις, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να απαντήσουν ευνοϊκά και η Αρχή Ηλεκτρισμού και η Αρχή Λιμένων.
Όμως, η απόφαση για δάνειο από το Ταμείο Συντάξεων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών προκάλεσε την αντίδραση των επαγγελματικών σωματείων των υπαλλήλων, που ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν δυναμικά μέτρα.
Μια από τις ενώσεις άρχισε να ενημερώνει τα μέλη της με πρόθεση να εξαγγείλει επ’ αόριστον απεργία, από αύριο. Μέτρα εξετάζουν και άλλα σωματεία υπαλλήλων.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να λάβουν μέτρα για να ανατραπεί η απόφαση και να αποτραπεί η εκταμίευση του ποσού, αφού δοθεί κάποιος χρόνος στη διαχειριστική επιτροπή του ταμείου για να αναιρέσει την απόφασή της.
Το θέμα του δανείου θα εξετάσει αύριο αυτεπάγγελτα η Επιτροπή Οικονομικών.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, Στάθης Κιττής, δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε ύστερα από μεγάλη περίσκεψη και με γνώμονα το καλό της οικονομίας του τόπου.
Ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε με επιστολή του δέσμευση για αποπληρωμή του δανείου σε 91 ημέρες και μόλις ληφθεί η πρώτη δόση του δανείου από την τρόικα και με αρκετά ψηλό επιτόκιο.
Επίσης είπε ότι η ίδια η ΑΤΗΚ ανέλαβε δέσμευση να καταβάλει τα χρήματα στο Ταμείο σε περίπτωση ανικανότητας της κυβέρνησης να εξοφλήσει το δάνειο, δεδομένου ότι μπορεί να αποκόψει το ποσό από τους φόρους και την εισφορά προς το κράτος, που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

2 σχόλια

  1. Επιστολή Σόιμπλε για να εκταμιευτεί
    η δόση στην Ελλάδα __________

    Υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά την επιτυχή έκβαση του ελληνικού προγράμματος επαναγοράς χρέου,...τάσσεται η Γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, την οποία επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

    Στην επιστολή, σύμφωνα με το πρακτορείο, επισημαίνεται ότι οι τροποποιήσεις στο Ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς χρέους σημαίνουν ότι το επίπεδο σταθερότητας του Ελληνικού δημόσιου χρέους είναι τέτοιο ώστε «η Γερμανική Κυβέρνηση να στηρίζει την καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα».

    παρακαλώ, παρακαλώ..
    ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ
    κλάααμαααααα..ομαδικα
    Συριζοπατριώτες του κώλου και της Χ.Αηδίας & Αεροψεκασμένοι...σε αποσύνθεση αερίων πουρδής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 500 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΤΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ; ΟΡΙΣΤΕ : ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 10.000 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΕΡΟ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΕΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚ, ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ ; ΤΙ ΚΟΙΝΟ , ΠΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ; ΚΑΛΑ , ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΛΕΜΕ, ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση