GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεν: Απαραίτητη η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης

Η ολοκλήρωση και η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης πρέπει να προηγηθεί της εκταμίευσης της δόσης του Ιανουαρίου, δήλωσε από τις Β...


Η ολοκλήρωση και η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης πρέπει να προηγηθεί της εκταμίευσης της δόσης του Ιανουαρίου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, το οποίο αποφάσισε την αποδέσμευση 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ως το Μάρτιο του 2013.
Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, τα επόμενα βήματα που αναμένει η ευρωζώνη από τις ελληνικές αρχές είναι η προώθηση, η ολοκλήρωση και η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης. «Η φορολογική μεταρρύθμιση είναι κρίσιμη για τα έσοδα του κράτους και για τα δημοσιοοικονομικά στοιχεία, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντική για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι φόροι θα πρέπει να πληρώνονται τακτικά, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ότι όλοι συνεισφέρουν στη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα.
Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τις τελευταίες ρυθμίσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ελλάδα, ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε, ότι υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα που πρέπει να διευθετηθούν. «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο στόχο, απομένουν τα τελικά στάδια για να δούμε την ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης και την εφαρμογή της. Είναι σαφές ότι για το Eurogroup, η εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου πρέπει να προηγηθεί της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης τον Ιανουάριο», υπογράμμισε ο κ. Ρεν.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση