GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΣΟΚ: Όχι περικοπές στα άτομα με αναπηρίες

ΠΑΣΟΚ: Όχι περικοπές στα άτομα με αναπηρίες Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ γνωστοποιεί ότι με τροπολογία που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες...

ΠΑΣΟΚ: Όχι περικοπές στα άτομα με αναπηρίες
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ γνωστοποιεί ότι με τροπολογία που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλά ζητά την εξαίρεση των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ.
Αναλυτικά:
"Την εξαίρεση των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή τις αμέσως επόμενες μέρες για να συζητηθεί και ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο.
Πρόκειται για ρυθμίσεις που τροποποιούν συγκεκριμένα άρθρα κυρίως της Π.Ν.Π. που ακολούθησε τον εφαρμοστικό Νόμο 4093/2012. Την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοίνωσε στο Προεδρείο της Ε.Σ.ΑμεΑ η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία του (Ιπποκράτους 22) στις 4μμ.
Οι εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ κο. Γιάννη Βαρδακαστάνη ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ (Πάρι Κουκουλόπουλο, Γιάννη Μανιάτη, Φώφη Γεννηματά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Χρήστο Πρωτόπαπα) για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στις νέες πολύ δύσκολες συνθήκες.
Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε για μια ακόμη φορά η σταθερή θέση για την προώθηση πλαισίου κοινωνικής προστασίας και φροντίδας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• Την εξαίρεση από μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές
• Την ελάφρυνση από φορολογικές επιβαρύνσεις που εφαρμόζονται για μεγάλο μέρος του πληθυσμού
• Την διευκόλυνση για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας
• Την καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τις εξετάσεις και η ταλαιπωρία που παρατηρείται σήμερα
• Την βελτίωση του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ και την ενιαιοποίηση των προϋποθέσεων χορήγησής τους ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό φορέα
• Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύνταξη του Εθνικού Μητρώου Αναπηρίας
• Την επέκταση των όποιων ωφελημάτων στις οικογένειες με παιδιά ανάπηρα
Το ΠΑΣΟΚ στην πολύχρονη πορεία του έχει αποδείξει την ευαισθησία του με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία. Σήμερα, παρά τις δυσκολίες μπορούμε και αυτό κάνουμε, να εξαντλήσουμε όσα περιθώρια υπάρχουν. Η κοινωνική συνοχή αποτελεί κεντρική μας προτεραιότητα".


Κόμματα: ΠΑΣΟΚ
Πηγη: enikos.gr

5 σχόλια

  1. ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ , ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΗΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Ν. 2 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ...ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ !!!
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ν Α Ζ Ι Σ Μ Ο Σ !!!!
    ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΨΗΦΙΣΤΕ Ο Χ Ι ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.!
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ Ή ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταβλήθηκε το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του . Θυμίζουμε πως από την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων/Πάσχα και του επιδόματος αδείας εξαιρούνται πλέον μόνο όσοι συνταξιούχοι με αναπηρία λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα.
    KAI AYTOI ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΞΩΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ;
    ΑΙΣΧΟΣ !
    ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι γερμανοί είναι φίλοι μας. Για το καλό μας μας στέλνουν στο άουσβιτς.
    Ζήτω ο κακός ανάπηρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το δούλεμα τον πιο ξευτελισμένων κόμματων ακολουθούμενα από Ν.Δ και ΔΥ.ΜΑΡ που πέρασαν από την Ελλάδα περισσεύει......


    Δεν θα γίνει ΤΊΠΟΤΑ.. 2.000 κεφαλαιοκράτες -φιλάνθρωποι τους έχουν και τους κάνουν πίπες όλους του λακέδες πολιτικούς μας...

    Οι Έλληνες «ολιγάρχες» είναι πια στο στόχαστρο Μετά του New York Times, το Spiegel και το Reuters (το ξένο πρακτορείο θα συνεχίσει μετά τις γιορτές) σειρά είχε το γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο κάνει κατά μέτωπο επίθεση στους έλληνες ΝΟΝΟΥΣ.

    Ειδικότερα αναφέρεται στους: Φώτη Μπόμπολα, Γιάννα Δασκαλάκη Αγγελοπούλου, Σωκράτη Κόκκαλη, Σπύρο Λάτση,
    Λαυρεντιάδη, Λαμπράκη,του Σωκράτη Κόκκαλη ,της οικογένειας Βαρδινογιάννη,την διαβόητη Άννα Αγγελοπούλου, η πρώην πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων, η οποία ακούει στο όνομα Lady G, μάλιστα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου «ίδρυσε το Ίδρυμα Αγγελόπουλος, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διασφαλίσει τη περιουσία της.

    New York Times, Spiegel ,Reuters,Stern ΓΡΑΦΟΥΝ:Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα, απλώς η κατανομή του πλούτου είναι άνιση.

    Τα 80% του ιδιωτικού κεφαλαίου βρίσκεται στα χέρια μόνον 2.000 οικογενειών. Γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ αυτού του κεφαλαίου βρίσκεται σε ξένες τράπεζες. Επισήμως μόνον εννέα πρόσωπα δηλώνουν στην Ελλάδα εισόδημα άνω των 700.000 ευρώ το έτος.

    Αυτή η ολιγαρχία που συγκρίνετε μονοί με μαφία έχει παντού τους ανθρώπους της: έναν αδελφό στην Αριστερά, έναν στη Δεξιά, έναν στο δημαρχείο και έναν εντός της εκκλησίας.

    Οι ζάμπλουτοι Έλληνες εξαγοράζουν τους πολιτικούς μέσω της χρηματοδότησης των εκλογικών τους αγώνων. Η εξουσία που ασκούν μέσω των μίντια τούς, τον ποδοσφαιρικών ομάδων και γενικότερα του αθλητισμού τους καθιστά απρόσβλητους.

    Μια τηλεγραφική είδηση που έφτασε σε μας από την Αμερική μέσω του Wikileaks, αναφέρει ότι «μια μικρή ομάδα επιχειρηματικών μεγιστάνων έχει συνδεθεί με την πολιτική μέσω βαθμών συγγενείας, γάμων ή και διαζυγίων. Οι σχέσεις αυτές είναι πολυπλοκότερες από τις αντίστοιχες σχέσεις μεταξύ των θεών στην ελληνική μυθολογία»

    Αν καταλάβετε ποτέ ποιοι είναι {οι κυβερνήτες σας} οι εχθροί του Κράτους και τους ξεριζώσουμε με υποχρεωτική δέσμευση του κλεμμένου πλούτου της χώρας ίσως υπάρξει ΑΎΡΙΟ....

    Η Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση