GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρελάνς ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική

Ρελάνς προσπαθεί να κάνει η Κουμουνδούρου μπαίνοντας έστω και με καθυστέρηση στην συζήτηση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Η αλήθ...

Ρελάνς προσπαθεί να κάνει η Κουμουνδούρου μπαίνοντας έστω και με καθυστέρηση στην συζήτηση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πιάστηκε στον ύπνο στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος αφού η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη τον πρόλαβε στην στροφή παρουσιάζοντας πρώτη τις προτάσεις της.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τώρα να υπονοήσει ότι θα φέρει πρόταση νόμου για την απλή αναλογική θυμίζοντας ότι ως πολιτικός φορέας ήταν ανέκαθεν υπέρ της καθιέρωσής της. Τα πράγματα βεβαίως δεν είναι ακριβώς έτσι όπως θέλει να τα παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σύσκεψη που έγινε προσφάτως στην Κουμουνδούρου εκτιμήθηκε ορθά, ότι η...http://rizopoulospost.com/relans-syriza-gia-tin-apli-analogiki/#ixzz2FEUTYt00

4 σχόλια

  1. Χτύπησε κόκκινο η υποκρισία του πολιτικού συστήματος. Την ώρα που με το νέο φορολογικό οι ελληνικές οικογένειες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι φορτώνονται με νέα δυσβάσταχτα βάρη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βγάζει λάδι τους βουλευτές, διατηρώντας ανέγγιχτο ένα από τα προκλητικότερα προνόμια και ρουσφέτια που έκανε η Πολιτεία στους εθνοπατέρες. Αυτό δεν είναι άλλο από το...αφορολόγητο (του συνόλου) της βουλευτικής αποζημίωσης.Το όλο θέμα αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Με τον νόμο 3842/2010 φαινομενικά καταργήθηκε το δικαίωμα των βουλευτών να μη φορολογείται το 60% περίπου της βουλευτικής τους αποζημίωσης, όπως ίσχυε με το Ζ’ Ψήφισμα του Συντάγματος το 1975. Κι ενώ η κατάργηση θα έπρεπε να ισχύσει από το 2010 και οι βουλευτές να φορολογηθούν όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, η δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για το 2010 αποδεικνύει ότι ο νόμος -άγνωστο με εντολή τίνος- δεν ίσχυσε ποτέ.Δεν ίσχυσε ούτε καν η εγκύκλιος που έστειλε τότε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι από τη φορολόγηση εξαιρείται το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης ως ποσό που τεκμαίρεται ότι δαπανήθηκε για τα λειτουργικά έξοδα του βουλευτή.Ποιες είναι αυτές οι δαπάνες; Επιδόματα που παίρνουν οι βουλευτές στο χέρι για την οργάνωση γραφείου, τα έξοδα κίνησης, τις συμμετοχές στις επιτροπές αλλά και τα ταχυδρομικά τέλη, τα οποία δεν φορολογούνται μολονότι είναι όσο η μισή βουλευτική αποζημίωση. Ειδικά για το τελευταίο παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα για ποιον λόγο οι βουλευτές παίρνουν στο χέρι περίπου 1.130 ευρώ μηνιαίως για ταχυδρομικά τέλη, ενώ από το Σύνταγμα προβλέπεται ταχυδρομική ατέλεια για τους βουλευτές!

    Τα παραδείγματα, όπως φαίνεται και από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, είναι ενδεικτικά:

    - Βουλευτής με ετήσια αποζημίωση 109.506 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 26.156 ευρώ, ενώ αφορολόγητα έμειναν 83.350 ευρώ! Ποσοστό αφορολογήτου 76%.
    - Βουλευτής με 111.877 ευρώ ετήσια αποζημίωση φορολογήθηκε ως μισθωτός με εισόδημα 28.613 ευρώ, ενώ αφορολόγητα έμειναν 83.264 ευρώ. Ποσοστό αφορολογήτου 74%.
    - Τρίτος βουλευτής με εισόδημα από τη βουλευτική αποζημίωση 110.153 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 27.941 ευρώ. Ποσοστό αφορολογήτου 75%.

    Οπως μάλιστα λένε εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα φορολογικά, το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Δηλαδή να μένει αφορολόγητο το συντριπτικά μεγάλο ποσό των βουλευτικών αποδοχών. Την ώρα δε που για τον απλό πολίτη η φορολόγηση αρχίζει από το πρώτο ευρώ, για έναν βουλευτή που παίρνει 100.000 ευρώ η φορολόγηση αρχίζει μετά 70.001ο ευρώ!

    Πριν από δύο εβδομάδες σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αδωνις Γεωργιάδης, μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, παραδέχτηκε ότι υπάρχει αφορολόγητο για τους βουλευτές. Στις επίμονες αιτιάσεις όμως φοροτεχνικών ότι το αφορολόγητο είναι πάρα πολύ μεγάλο ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε στο 25%, παρότι από τα 97.000 ευρώ που έλαβε το 2010 φορολογήθηκε μόνο για τα 27.000 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΛΥΚΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΑΘΑΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ
    ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ΄΄ΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα....
    Ξυλοκόπησαν τον ΚΑΠΕΤΑΝ Στρατούλη!
    Μάααααααααα
    Γιατί;

    Αφου δεν είναι προδότης, ανδρείκελο των τοκογλύφων που ξεπουλάει την Ελλάδα;

    χαχαχχα...
    και οι "Μπάτσοι" κατα τα λεγόμενά τους
    που φυλάνε και αυτό το καμάρι
    το Καπετάνιο της αριστεράς του κόλου
    που ήτανε μωρέεεεεεεεεε ?

    Σε άλλο γήπεδο ή κατουρούσανε πιο εκεί
    ...χιχιχιχιχ

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΜΟΛΩΠΕΣ ΟΥΤΕ ΑΜΥΧΕΣ.
    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ....

    ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΣΑΝΕ ΟΙ ΜΟΛΩΠΕΣ ΑΚΟΜΑ...????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -- ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ..ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ --
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ..ΚΑΡΔΙΑΚΑ.

    Ο Βαρουφάκης συνιδρυτής σε ίδρυμα του Γάννου το οποίο ψάχνει το ΣΔΟΕ!!

    [Το εντυπωσιακό βέβαια στην είδηση δεν είναι ο Γιάννος (για τον οποίο τα περιμένουμε όλα) αλλά το ότι συνιδρυτής στο ίδρυμά του ήταν ο ξερόλας και σημερινός κριτής των πάντων Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος συνέχεια λέει οι πολιτικοί που μας έφεραν στην κρίση δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτή!! Ενώ οι καθηγητάδες που μάσησαν με τον Γιάννο μπορούν....]

    Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής που ίδρυσε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου τον Νοέμβριο του 2006.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών μπαίνουν οι δραστηριότητες του πρώην υπουργού στον συγκεκριμένο χώρο, μετά τις τις έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Αρχές θα ελέγξουν φορολογικά στοιχεία από τις δράσεις του Ιδρύματος, καθώς και την προέλευση της χρηματοδότησής του.
    Το ΚΕΠΠ έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πολλές ημερίδες, δημόσιες εκδηλώσεις και συνέδρια.

    Στα ιδρυτικά μέλη του ΚΕΠΠ, όπως προκύπτει από τον ιστότοπό του βρίσκονται ο Σπύρος Τραυλός, πρώην γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Κώστας Ζώρας, πρώην γενικός γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Παναγιώτης Κορλίρας, πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, και ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.

    Πηγή: Φύλλο και φτερό το Ιδρυμα ΚΕΠΠ του Γιάννου Παπαντωνίου |iefimerida.gr

    - Ωραίους φίλους έχει mr. Καταστροφολόγος

    - Απ' τη στιγμή που έχει τη λέξη "προοδευτική" στον τίτλο, η κλεψιά,
    η ρεμούλα κι η λαμογιά είναι δεδομένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση