GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η παγκόσμια πρωτεύουσα του βουντού

Άγνωστοι σύλησαν περισσότερους από εκατό τάφους σε νεκροταφείο του Μπενίν και η αστυνομία υποπτεύεται πως πρόκειται για εμπόριο ανθρωπίν...

Άγνωστοι σύλησαν περισσότερους από εκατό τάφους σε νεκροταφείο του Μπενίν και η αστυνομία υποπτεύεται πως πρόκειται για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και κρανίων στη μαύρη αγορά για τελετές βουντού.
Το περιστατικό αυτό είναι το σοβαρότερο στην σύληση τάφων στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής που θεωρείται παγκόσμια πρωτεύουσα του βουντού και σχεδόν και τα εννιά εκατομμύρια κατοίκων της ασχολείται με την «θετική πλευρά» της θρησκείας βουντού.
Οι αρχές της πρωτεύουσας Πόρτο Νόβο διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσαν μάσκες και έσκαψαν σχεδόν όλους τους τάφους στο χωριό Ντάνγκμπο.
«Η σύληση των τάφων γίνεται μόνο για τα χρήματα. Για θυσίες και για τελετές μαγείας», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.
Μέλη ανθρωπίνων σωμάτων και σπάνιων ζώων έχουν μεγάλη αξία για τους λαούς της κεντρικής Αφρικής, λόγω των υπερφυσικών δυνάμεών τους.
Οι έμποροι των μακάβριων αυτών αντικειμένων συχνά τα αγοράζουν από ανθρώπους που συστηματικά προχωρούν στη σύληση τάφων. Τελευταία όμως με αυτό το εμπόριο συνδέονται και αρκετές δολοφονίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση