GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κίνα καλλιεργεί... διαστημικά λαχανικά!

Ο όρος "αγρότης του διαστήματος" δεν θα αποτελεί σχήμα οξύμωρο σε μερικά χρόνια για τους κινέζους αστροναύτες,...καθώς στο μέλ...

Ο όρος "αγρότης του διαστήματος" δεν θα αποτελεί σχήμα οξύμωρο σε μερικά χρόνια για τους κινέζους αστροναύτες,...καθώς στο μέλλον πρόκειται να καλλιεργούν φρέσκα λαχανικά στον... Άρη και το φεγγάρι, αφότου ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια προσομοίωση του φιλόδοξου προγράμματος.
Καλλιεργήθηκαν τέσσερα είδη λαχανικών με ένα "οικολογικό σύστημα υποστήριξης της ζωής", σε μια καμπίνα - θερμοκήπιο μεγέθους 300 κυβικών μέτρων που θα επιτρέψει στους ταϊκοναύτες να δημιουργούν φρέσκο αέρα, νερό και φαγητό ενόσω βρίσκονται σε διαστημικές αποστολές.
Το σύστημα, το οποίο επαφίεται σε φυτά και φύκη αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές βάσεις στο φεγγάρι και τον Άρη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Σινχουά, παρόλο που η επεκτεινόμενη και φιλόδοξη διαστημική υπηρεσία της χώρας δεν διαθέτει μόνιμο διαστημικό σταθμό.
Η Κίνα σκοπεύει να προσγειώσει διαστημόπλοιο στη Σελήνη εντός του επόμενου έτους, αν και δεν θα είναι επανδρωμένο.

Πληροφορίες: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση