GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαψεύδει η Μέρκελ τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Τα σενάρια περί νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους διαψεύδει εκ νέου το Βερολίνο, διά στόματος της ίδιας της καγκελαρίου, Άνγκελα Μ...

Τα σενάρια περί νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους διαψεύδει εκ νέου το Βερολίνο, διά στόματος της ίδιας της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.
«Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά πραγματικές προσπάθειες», τόνισε η κ. Μέρκελ, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης (ARD), επαναλαμβάνοντας την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η κ. Μέρκελ ζήτησε να σταματήσει η σχετική συζήτηση, καθώς θα προκαλέσει χαλάρωση των προσπαθειών. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην δίνουμε τώρα ελπίδες για ένα “κούρεμα”, διότι τότε όλες οι προσπάθειες θα χαλαρώσουν αμέσως», είπε χαρακτηριστικά.
«Σήμερα είναι σημαντικό η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, ακόμη και αν είναι πολύ πολύ κοπιαστικές», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά την προοπτική της Ελλάδας, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι «όταν φθάσουμε στο σημείο η Ελλάδα να είναι αυτάρκης με τα έσοδά της, θα πρέπει η κατάσταση να επαναξιολογηθεί».
Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η κρίση στην ευρωζώνη κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν μπορεί να λυθεί απλώς με ένα «κούρεμα» ή με ευρωομόλογα.
Όπως σημείωσε: «Θα είναι πολύ μακρά διαδικασία, καθώς υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν την ίδια την εισαγωγή του ευρώ. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί μακρύς δρόμος προκειμένου να διορθώσουμε τα αρχικά λάθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση