GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δήλωση Παπακωνσταντίνου...

Nέα γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την οποία απαντά στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ και αφήνει αιχμές για...

Nέα γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την οποία απαντά στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ και αφήνει αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
"Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της "λίστας Λαγκάρντ" σε εμένα προσωπικά", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου στην δήλωσή του.
"Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου.
Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη "λίστα Λαγκάρντ" από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών", τονίζει.


7 σχόλια

  1. "Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, ... ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση ... "..γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη "λίστα Λαγκάρντ"

    Μιλάμε για κλασική περίπτωση συμψηφισμού εσωτερικού σκανδάλου, για αυτοπροστασία από πιέσεις για πλειοδοτικό ανταγωνιστικό συμψηφισμό σκανδάλων.

    Κλασική περίπτωση με το σκάνδαλο της Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο όπου ο/η εισαγγελέας, ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ δεν ερευνά το αν έγινε απάτη κατά του Δημοσίου, που στην ουσία είναι κατά του ευνομούμενου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ της Εκκλησίας του Δήμου της Σκύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. __________________________________
    Το απόλυτο φιάσκο - Εξεφτελίστηκαν (για άλλη μια φορά).
    οι φαντασιόπληκτοι Τσιπρο-Καημμένοι παπαγάλοι της συνομοσιολογίας..

    Βλέποντας πιο ψύχραιμα την υπόθεση με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ έχουμε να παρατηρήσουμε ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να αποκρύψουν, ή να μεγεθύνουν το θέμα Παπακωνσταντίνου, για να ξεχαστούν όλα τα υπόλοιπα.

    Κατ’ αρχάς, αν δεν υπήρχε η λαθροχειρία από την πλευρά του πρώην τσάρου της Οικονομίας τότε θα λέγαμε ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα απίστευτο φιάσκο.

    Άνθρακες ο θησαυρός και κόλαφος για ορισμένους προφήτες που χτυπούσαν ανηλεώς την κυβέρνηση κι όποιον άλλον τους βόλευε.

    Δηλαδή θα ξεχάσουμε ότι μέχρι σήμερα το πρωί κάποιοι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη οι άλλοι ..πανέξυπνοι Ανεξάρτητοι Έλληνες ? έκαναν λόγο για συγκάλυψη; Αυτοί δεν έλεγαν ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να καλύψει τις «βρομιές» του ΠΑΣΟΚ γιατί συγκυβερνούν;

    Η κ. Νάντια Βαλαβάνη δε μιλούσε για 600 πρόσωπα που υπάρχουν στην αυθεντική λίστα και χάθηκαν από την πρώτη;
    Μαζί και κάποιοι παραδημοσιογράφοι δεν έλεγαν ότι υπάρχουν τρανταχτά ονόματα τα οποία τα κρύβει το σύστημα για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση;

    Που θα κρυφτούν όλοι αυτοί σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις ότι μόλις τρία ήταν τα ονόματα που… χάθηκαν περιέργως από την πρώτη λίστα;
    Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα.
    Ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο χάρος.

    ΕΕΕΕΕΕ...μεγάλε έρωτα της Δούρου
    ΚΑΘΗΚΙ χεσμένο και βρωμερό ...Βαξεβάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9,48

    Εχεις δικιο ο Παπακωνσταντινου
    διεγραψε τις ξαδελφες του απο
    το στικακι του Βενιζελου........
    προβατο προσοχη μονο εκει στη
    Συγγρου απο την πολυ συμπαρασταση
    και τα βελασματα μην σας αρμεξουν.
    Μη τρεμεις δεν θα πεσει η κυβερνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. +_______________________________
    Δεν τελειώσαμε, Τζέφρυ

    Σαν «κεραυνός» έπεσε στο ΠΑΣΟΚ η είδηση ότι από την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Όχι γιατί ανησύχησαν για το πολιτικό μέλλον του πρώην «τσάρου»- αυτό είναι ήδη προδιαγεγραμμένο, αλλά... γιατί αντελήφθησαν ότι πλέον, η διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν και τον Γιώργο Παπανδρέου είναι απολύτως επιβεβλημένη.

    Ως γνωστόν, η συγκρότηση της κυβέρνησης αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού και αυτός (λογικά) φέρει και το πολιτικό βάρος των επιλογών του. Ιδιαιτέρως αν η δεξαμενή των στελεχών που επιλέγονται είναι ο προσωπικός του περίγυρος- οι γνωστοί και σαν «κηπουροί του Γιώργου». _________________________ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 28 Δεκ 2012 9:48:00 μ.μ. Κύριε και ένα όνομα να έχει αφαιρεθεί ΕΙΝΑΙ κακούργημα , πλαστογραφία....

    Τώρα όσο αφορά τον Ελληνικό Λάο...Δεν πρέπει να δεχτεί ΟΎΤΕ μια υπογραφή που έβαλε αλυσίδες στο μέλλων του ΛΑΟΥ....δεν παν να το υπογραψε Ο ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ- Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- Ο ΣΑΜΑΡΑΣ- Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ με τους λακέδες βουλευτές τους ....

    Όποιος τολμήσει και πει ότι ενώ Ονόματι της σωτηρία της ΠΑΤΡΙΔΟΣ έγινα και γίνονται αυτά ..θα υποστούν ΣΑΜΠΟΤΆΖ ... σε δημόσιες επιχειρήσεις που θέλουν να ξεπουλήσουν, σε τράπεζες, στης βίλες τους , στα παιδιά τους, ακόμα και στα κατοικίδια τους...

    ΑΣ ΔΙΑΛΎΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΊΑΣΟ και ας πάνε σε ΕΚΛΟΓΕΣ ... αλλιώς Όταν οι δυνάμεις της καταπίεσης καθιστούν εαυτούς ΚΥΡΙΑΧΡΟΥΣ σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία
    Η ΕΙΡΉΝΗ ΈΧΕΙ ΗΔΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ...

    ΜΕ ΌΤΙ ΑΥΤΌ ΘΑ ΦΈΡΕΙ .... ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΤΟ 2012 ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ: O ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ...ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ 1941 ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ..

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

    Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου... Αποκαλυπτικά στοιχεία δοσιλογισμού στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Δημοσθένη Κούκουνα!

    Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα περιγράφεται στο νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές», που διατρέχει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1941 μέχρι σήμερα.

    Μέσω σπάνιων φωτογραφιών – ντοκουμέντων, ο ιστορικός και δημοσιογράφος Δημοσθένης Κούκουνας παραθέτει στοιχεία για το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που η οικογένεια Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου, είχε αποκτήσει το 1941 σύμφωνα με το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα που του είχε παραχωρήσει ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου.

    Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου, υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.

    Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως, αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων.

    Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

    Το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με προσωπικότητες που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία και αποτελεί ένα χρήσιμο ανάγνωσμα για να καταλάβουμε το κακό που έχει κάνει η οικογενειοκρατία που ακόμα διαιωνίζεται σε αυτόν τον τόπο και οι Έλληνες συμβάλλουν με την ψήφο τους στην ενίσχυσή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ: O ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ...ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ 1941 ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ..

    Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.


    Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη. (Σημειωση δική μας: Συμπαθούσαμε τον Μιχάλη, από την εποχή που ήταν υπουργός (1964 στην Κυβέρνηση του Κέντρου Γ.Παπανδρέου, αλλά δεν ξέραμε το στόρυ του.. Ακου διερμηνέας των Γερμανών κατακτητών...

    Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη "μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος" και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές – τρία σκάνδαλα.

    Το είχαμε ξεσκίσει αυτό το πολιτικό απολειφάδι. Τώρα καταλάβαμε γιατί δεν τόλμησε να κάνει ούτε ένα...εξώδικο. Γιατί δεν την είχε λερωμένη αλλά χεσμένη τη φωλιά του. Δοσίλογος από κούνια.

    http://makeleio.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση