GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΚΤ δέχεται ελληνικά ομόλογα

Η ΕΚΤ δέχεται ελληνικά ομόλογα Η ΕΚΤ θα αποδέχεται εκ νέου όλα τα ομόλογα που εκδίδει ή εγγυάται το ελληνικό δημόσιο ως εχέγγυα για την...

Η ΕΚΤ δέχεται ελληνικά ομόλογα

Η ΕΚΤ θα αποδέχεται εκ νέου όλα τα ομόλογα που εκδίδει ή εγγυάται το ελληνικό δημόσιο ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.
Σημειώνει ότι θα επιβάλλεται ειδικό "κούρεμα" στη ρευστότητα που θα δίνεται, που θα εξειδικευτεί στο νομικό κείμενο το οποίο θα συνοδεύει την απόφαση και θα δημοσιευτεί στις 21 Δεκεμβρίου, ημερομηνία από την οποία ξεκινά και η ισχύς της. 
Όπως αναφέρει, το εποπτικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή κατώτατου ορίου αξιολόγησηςστα ομόλογα που εκδίδει ή εγγυάται το ελληνικό δημόσιο και κάνει αποδεκτά ως εχέγγυα για παροχή ρευστότητας. Η αναστολή θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας, υπογραμμίζει.
Στην απόφασή του αυτή, το συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας έλαβε υπόψη του τη θετική έκθεση της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα,καθώς και την ευρεία γκάμα μέτρων που αυτή έχει ήδη λάβει στα μέτωπα της δημοσιονομικής σύγκλισης, των δομικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Η απόφαση αυτή αφορά όλα τα εκκρεμή αλλά και τα νέα εργαλεία χρέους που εκδίδει ή εγγυάται η ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.


Πηγή:euro2day.gr
Πηγη: enikos.gr

3 σχόλια

  1. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή, είπαν ΟΧΙ στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ


    Απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ στην Επιτροπή, και την εξέταση και άλλων προσώπων όπως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή είπαν ότι...
    η έρευνα διεξάγεται από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και δεν χρειάζεται να γίνεται εκ παραλλήλου, ενώ υπέρ τάχθηκε το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
    ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ !
    ΚΩΛΟΠΟΥΣΤΡΟΝΙΑ ΑΡΕΙΟΠΑΓΙΤΕΣ , ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ,Η ΤΡΙΧΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !
    Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση