GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να αναθεωρήσει ζητάει η Μόσχα από τη Βόρεια Κορέα

Η Μόσχα ζήτησε σήμερα από τη Βόρεια Κορέα να «επανεξετάσει την απόφασή της» για την εκτόξευση πυραύλου εντός του Δεκεμβρίου, καλώντας τη...

Η Μόσχα ζήτησε σήμερα από τη Βόρεια Κορέα να «επανεξετάσει την απόφασή της» για την εκτόξευση πυραύλου εντός του Δεκεμβρίου, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να σεβαστεί τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Ζητούμε επειγόντως από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να αναθεωρήσει την απόφασή της να εκτοξεύσει πύραυλο. Απευθυνθήκαμε πολλές φορές στη βορειοκορεατική πλευρά λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να αγνοείται η απόφαση 1874 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύει ρητά στη Βόρεια Κορέα να εκτοξεύει πυραύλους» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την ίδια ώρα η Ιαπωνία άρχισε να αναπτύσσει πυραύλους εδάφους-αέρος Patriot ενόψει της προσεχούς εκτόξευσης του βορειοκορεατικού πυραύλου, σύμφωνα με επίσημη πηγή στο Τόκιο.
Το Τόκιο δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ το Σάββατο ότι αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις της με τη Βόρεια Κορέα που είχαν προγραμματιστεί στο Πεκίνο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, ένα πλοίο που μεταφέρει πυραύλους Patriot αναχώρησε από ναυτική βάση της δυτικής Ιαπωνίας σήμερα με κατεύθυνση την Οκινάουα, στο νοτιότερο άκρο της χώρας.
Ο υπουργός Άμυνας Σατόσι Μοριμότο ζήτησε ήδη στις ένοπλες δυνάμεις να προετοιμαστούν ενόψει της εκτόξευσης αυτής. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι οι «χερσαίες, αεροπορικές, ναυτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στην Οκινάουα, περιοχή που μπορεί να περιλαμβάνεται στην τροχιά του βορειοκορεατικού πυραύλου».
Η εφημερίδα Γιομιούρι Σιμπούν προβλέπει επίσης την ανάπτυξη στα γειτονικά ύδατα πολεμικών πλοίων εξοπλισμένων με ραντάρ Aegis, ικανά να παρακολουθούν την πορεία των πυραύλων και να διευκολύνουν την αναχαίτισή τους.
Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα ζήτησε σήμερα τη στενή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Κίνα, της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας. «Ζήτησα από τους υπουργούς να αναλύσουν όλες τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα είναι ιδιαίτερα λυπηρό να πραγματοποιηθεί αυτή η δοκιμή. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.
Η ανακοίνωση αυτή του κομμουνιστικού καθεστώτος, που τελεί υπό πολλαπλές διεθνείς κυρώσεις μετά τις δύο πυρηνικές δοκιμές του το 2006 και το 2009, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ουάσινγκτον, του Τόκιο και της Σεούλ.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση