GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες συμμαχίες στη Λατινική Αμερική αναζητά ο Αλ. Τσίπρας

Διεθνή στηρίγματα με έντονες σημειολογικές αναφορές αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται τη Λατινική Αμερική, και ειδικότερα,...

Διεθνή στηρίγματα με έντονες σημειολογικές αναφορές αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται τη Λατινική Αμερική, και ειδικότερα, τη Βραζιλία και την Αργεντινή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης «Real News», στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για εξωστρέφεια, διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και αξιοποίηση κάθε δυνατής βοήθειας, μάλιστα, εντάσσονται και άλλες επισκέψεις του σε Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Αμερική, που σχεδιάζει για 2013.
Οι δύο χώρες έχουν πτωχεύσει στο παρελθόν – το 1987 η Βραζιλία και το 2001 η Αργεντινή – κατάφεραν, όμως, «με ισχυρή πολιτική βούληση», όπως λένε οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα, να ανακάμψουν οικονομικά, ανήκοντας σήμερα και οι δύο στο G20 .
Αυτή την εμπειρία των δύο χωρών θέλει να «αποκομίσει» ο Αλ. Τσίπρας, στις συνομιλίες του με πολιτικούς παράγοντες σημαντικούς για την περιοχή, αλλά και τη διεθνή κοινότητα. Μεταξύ αυτών, και ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα, αλλά και η πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος της Γερουσίας της Αργεντινής και του κυβερνώντος κόμματος ΡΡ της Βραζιλίας, όπου πέρα από το Σάο Πάολο, θα επισκεφτεί και την Μπραζίλια, ενώ το ταξίδι του ολοκληρώνεται τη μεθεπόμενη των Χριστουγέννων.
Στις επαφές του στην Αργεντινή θα δει, μεταξύ πολλών άλλων, τον υπουργό Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, καθώς και τον πρόεδρο της «Εθνικής Τράπεζας» της χώρας, ενώ συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, Εμπορίου, και Κοινωνικής Ανάπτυξης θα έχει και στη Βραζιλία.

2 σχόλια

  1. Όταν άλλοι έβγαζαν τα λεφτά τους έξω... ο Σαμαράς τα έφερνε μέσα
    ////////////////////////////////

    Yβριστές και λασπολόγοι στέλνουν
    σε διάφορα blog ότι δήθεν ο Σαμαράς έχει το 90% από τα χρήματά του στο Εξωτερικό.

    Αυτές τις ύβρεις έγραψε και ο κατ επάγγελμα λασπολόγος της Ν.Δ. Κώστας Βαξεβάνης στο blog του. Βεβαίως τις υπηρεσίες του, ιδιαίτερα για τη λάσπη του Βατοπεδίου, τις "πληρώθηκε" καλά από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου που τον διόρισε δημόσιο υπάλληλο στην καθεστωτική ΕΡΤ.

    Η αλήθεια είναι ότι όταν όλοι έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ο Σαμαράς...τα έφερνε μέσα. Και δεν έχει ούτε ένα σέντ στο εξωτερικό.

    Όταν ο Σαμαράς ήταν Ευρωβουλευτής,
    το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο άνοιξε λογαριασμό ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους Ευρωβουλευτές σε συγκεκριμένη τράπεζα που βρισκόταν εντός του Ευρωκοινοβουλίου, όπου κατέβαλε τις αποζημιώσεις τους.
    Αυτό προκύπτει και από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του 2009 που είδε το φώς της δημοσιότητας.

    Όμως ο Αντώνης Σαμαράς, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς,
    ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΓΩΓΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ διότι αυτά τα χρήματα ποτέ δεν υπήρξαν στην Ελλάδα. Είναι η αποζημίωσή του ως Ευρωβουλευτής που καταβλήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν στην πιο δύσκολη καμπή της κρίσης, στην αρχή του 2012 τα μετέφερε στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλή.

    Αυτά... για τους όψιμους πατριώτες,
    του κώλου
    Που είναι πλέον μόνιμοι και άθλιοι λασπολόγοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δημοσκοπικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι εικονικό,γιατί πολλοί που σκοπεύουν να την ψηφίσουν ( λόγω των νέων φορολογικών μέτρων και των νέων μειώσεων σε μισθούς,συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ) δεν το ανακοινώνουν σε τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις !
    Ουσιαστικά με τη νέα χρονιά, αν εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο του κ.Στουρνάρα και του κ. Βρούτση, η ΝΔ θα πέσει κάτω από τη Χ. Α ( και δημοσκοπικά ), το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί μαζί με τη ΔΗΜΑΡ κάτω από 3%, και ακόμα και οι ΑΝΕΛ θα έχουν νέα αύξηση του ποσοστού τους, από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, που δεν θέλουν να ψηφίσουν Σύριζα ή Χ.Α. Τα όποια υβριδικά-γενόσημα κόμματα δημιουργηθούν είτε μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο κι αν έχουν ( πχ Λοβέρδου ή Μαρκόπουλου ) δεν θα έχουν απήχηση μεγαλύτερη του 2% !
    Με απλά λόγια, όσοι οι Βουλευτές της ΝΔ παραμένουν απαθείς στις μεθοδεύσεις του Στουρνάρα και του Βρούτση, σχετικά με το φλέγον ζήτημα των παιδιών, του αφορολόγητου που είχαν και των φοροαπαλλαγών που σχετίζονται με τα παιδιά και των επιδομάτων τους που δεν καλύπτουν τη τεράστια αύξηση των φόρων και των αναγκών τους ( δηλαδή, φροντιστήρια, ιατραφαρμακευτική περίθαλψη - πχ τα επιδόματα αντί κάθε δίμηνο θα δίνονται κάθε 6μηνο, )και των παρακρατήσεων σε μισθούς και συντάξεις, κινδυνεύουν να μην εκλεγούν στις επόμενες εκλογές, αφού η ΝΔ , ως δεύτερο ή τρίτο κόμμα, θα εκλέξει περίπου 30-40 βουλευτές σε όλη την Ελλάδα ! Είναι κρίσιμο το 1.000.000 ψηφοφόροι, Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι και τα παιδιά τους, τους οποίους έβαλε στο μάτι το επιτελείο του Στουρνάρα και του Βρούτση, χώρια οι μεγάλες επιπτώσεις στο δημογραφικό της χώρας. Για πρώτη φορά θέτονται αντικίνητρα ακόμα και για 1 παιδί, ενώ - λογικά- αυτά τα μέτρα θα καταπέσουν στα Συνταγματικά και Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, όπως έγινε με το χαράτσι.
    Το χειρότερο είναι το εξής : Έχουν προετοιμαστεί στη κυβέρνηση για τις σεισμικές αντιδράσεις στο εκλογικό τους σώμα, όταν μπει ο Γενάρης και δει ο κόσμος τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα πετσοκομμένα ; Έχουν προετοιμαστεί για μαζική κήρυξη στάσης πληρωμής φόρων των πολιτών, λόγω αδυναμίας πληρωμής τους από τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς- συντάξεις- επιδόματα και τον ταυτόχρονο πολλαπλασιασμός φόρων σε εισοδήματα, ακίνητα, χαράτσια κλπ ; Η ακολουθούμενη πολιτική, με μαθηματική ακρίβεια, θα εκτοξεύσει τα ποσοστά Σύριζα, Χρ. Αυγής και Ανεξάρτητων Ελλήνων στα ύψη. Και αυτό θα φανεί τον Γενάρη, ξεκάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση