GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με δύο λίστες η ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με ξεχωριστή λίστα υποψηφίων κατέβηκε τελικά το Αριστερό Ρεύμα στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου ...

Με ξεχωριστή λίστα υποψηφίων κατέβηκε τελικά το Αριστερό Ρεύμα στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου πλέον πολιτικού φορέα. Η απόφαση αυτή είχε γίνει γνωστή από το βράδυ της Παρασκευής όταν σε σύσκεψη της τάσης πάρθηκε η σχετική απόφαση.
Ακολούθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές παρασκηνιακές προσπάθειες να μεταπεισθούν τα ηγετικά στελέχη του Ρεύματος, κάτι που δεν κατέστη δυνατό και με νέα ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου των στελεχών του Ρεύματος επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη απόφαση. Η απόφαση αυτή και η όλη εικόνα που την ακολούθησε, προκάλεσαν χθες το μεσημέρι την παρέμβαση –δευτερολογία – κλείσιμο του Α. Τσίπρα ο οποίος ζήτησε από τα μέλη του κόμματός ν’ αφήσουν πίσω τους τη «Δημοκρατία των συνιστωσών» και ως ένα πρώτο δείγμα γραφής ανακοίνωσε στους συνέδρους την απόφαση του να μην είναι ένα από τα 75 αριστίνδην μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, αλλά να θέσει υποψηφιότητα ως ίσος προς ίσο.
Τελικά αποφασίσθηκε δια ανατάσεως των χεριών να κατατεθεί ενιαία λίστα, αλλά με ξεχωριστά ψηφοδέλτια (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, Αριστερή Πλατφόρμα, περισσότεροι από 700 υποψήφιοι) ώστε να ικανοποιηθεί τόσο ο πρόεδρος του κόμματος και η πλειοψηφία των συνέδρων, αλλά και το Αριστερό Ρεύμα που επεδίωκε, κατεβάζοντας ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, να μετρήσει τις δυνάμεις του στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο ο κάθε σύνεδρος θα μπορούσε να επιλέξει πρώτα τη λίστα και μετά είτε τους 68 από τη λίστα που επέλεξε, είτε τους 60 και τους υπόλοιπους 8 από την άλλη λίστα.

4 σχόλια

  1. Τσίπρα: "Σε πήρανε χαμπάρι".

    O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ενώ ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορευτεί συντονισμένα, βιάζεται να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία.
    Φαντασιώνεται να περπατήσει στα ερείπια της.
    Ζητά εκλογές και καλεί το λαό σε ανυπακοή.
    Είναι αυθεντικός εκπρόσωπος του χάους.
    Οι Έλληνες τον πήραν χαμπάρι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηρακλής Τσίπρας: «Μετανιώνω και λέω ότι η χούντα ήταν αναγκαία»!!! (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΔΗΛΩΣΙΑ»)
    Πριν από λίγες ημέρες είχα κάνει μία ανάρτηση για τον θείο του Αλέξη Τσίπρα, τον Ηρακλή Τσίπρα... (ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ... Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;...) με θέμα την "δράση" του κατά την εποχή της χούντας.

    Επειδή όλα αυτά που είχα δημοσιεύσει μου είχαν φανεί περίεργα γιατί ήξερα ότι κάποιος ο οποίος έχει καταδικαστεί από την χούντα δεν ήταν δυνατόν την ίδια περίοδο να λαμβάνει δημόσια αξιώματα ή να αναλαμβάνει εργολαβικά έργα, αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο.

    Άλλωστε η μαρτυρία της προηγούμενης δημοσίευσής μου μου είχε φανεί λίγο "έωλη" χωρίς συγκεκριμένα απτά στοιχεία.

    Και τα βρήκα!



    Διάβασα λοιπόν ολόκληρη την δικογραφία... πάνω από 80 σελίδες... και κατάλαβα τι εννοούσε ο Γιάννης Χαλκιαδάκης (δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας “Ρεθεμνιώτικα Νέα” και πολιτευτής της ΕΚ) στην προηγούμενη ανάρτησή μου.

    Κατ' αρχάς έχουμε τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων και των κατηγορουμένων.


    Μέσα σε όλες αυτές τις καταθέσεις ξεχωρίζει μία στην οποία υπάρχει μεταμέλεια και αποδοχή της χούντας... Η κατάθεση του Ηρακλή Τσίπρα!



    Οι καταθέσεις είναι δεκάδες.

    Σε μερικές από αυτές οι μάρτυρες μιλούν απλώς για το ποιόν των κατηγορουμένων, σε άλλες οι κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που τους καταλογίζουν και σε αρκετές κάποιοι από τους κατηγορουμένους αναλαμβάνουν πλήρως τις ευθύνες τους και περιγράφουν ακριβώς όσα συνέβησαν.

    Σε καμία άλλη όμως δεν υπάρχει μεταμέλεια!

    Αυτή είναι προφανώς και η εξήγηση για την πρόταση του εισαγγελέα όπου για έναν μόνο κατηγορούμενο ζητά την καταδίκη του με αναστολή... Τον Ηρακλή Τσίπρα!



    Για τους υπολοίπους ενόχους ο εισαγγελέας προτείνει ποινές χωρίς οποιοδήποτε "ελαφρυντικό".

    Για τους άλλους οι ποινές είναι ποινές άμεσα εκτελεστέες.

    Τελικά ο Ηρακλής Τσίπρας κρίνεται ένοχος "δια ψήφων τεσσάρων κατά μίας" και καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκιση.







































    Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω απόφαση του στρατοδικείου ο Ηρακλής Τσίπρας καταδικάστηκε σε 3 χρόνια μείον τον χρόνο που είχε μείνει(;) στην φυλακή, δηλαδή θα έπρεπε να εκτίσει μία ποινή φυλακίσεως 2 ετών, 11 μηνών και 23 ημερών.

    Άρα θα έπρεπε να αποφυλακιστεί στις 26/01/1971.

    Σύμφωνα όμως με την ίδια του την οικογένεια ο Ηρακλής Τσίπρας "μετά το ’69 που εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος (του Παναθηναϊκού)" γιατί η καταδίκη του ήταν με αναστολή!

    Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι άλλοι "αγωνιστές" καταδικάστηκαν από στρατοδικείο της χούντας με αναστολή και αφού είχαν δηλώσει μεταμέλεια.

    Άλλωστε εγώ γεννήθηκα το 1968...

    Αυτοί όμως που γνωρίζουν περισσότερα ας αναρωτηθούν.

    Πως κάποιος κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται από την χούντα με αναστολή (αφού έχει δηλώσει μεταμέλεια και ότι "αυτό που έγινε εις την Ελλάδα ήτο αναγκαίον") αλλά δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα κατά την διάρκεια της επταετίας;

    Ομολογώ ότι δεν έχω απτά στοιχεία αλλά έχω ακούσει ότι εργαζόταν μαζί με τον αδελφό του και πατέρα του Αλέξη και μάλιστα, ως μηχανικοί/εργολάβοι, είχαν πάρει και ένα πολύ μεγάλο μερίδιο των δημοσίων έργων της εποχής.

    Καταδικασμένος από την χούντα αλλά την ίδια εποχή καταφέρνει, αυτός και ο αδελφός του, να πάρουν δημόσια έργα;

    Δεν μου ακούγεται πολύ λογικό...

    Τέλος πάντων.

    Αυτοί που έζησαν την εποχή της χούντας ή έχουν διαβάσει περισσότερα ίσως να μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται.

    Εγώ αδυνατώ!

    Τουλάχιστον όχι με την...

    απλή κοινή λογική...

    ΥΓ : Όπως καταλαβαίνετε, μετά από όλα τα παραπάνω, θεωρώ απολύτως λογικά τα όσα αναφέρει ο Γιάννης Χαλκιαδάκης στην εξιστόρησή του!

    Μπράβο στο εξαιρετικό koinos-topos.blogspot.com που ξετρύπωσε τα πρακτικά της δίκης που δείχνουν το πόσο αντίσταση έκανε εναντίον της χούντας ο θείος του Αλέξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τράβηξε τα βλέμματα η Άννα Διαμαντοπούλου, όταν στο πάρτι που διοργάνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος για την ονομαστική του εορτή, χόρεψε ζεϊμπέκικο.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ έδωσε πάρτι το βράδυ του Σαββάτου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επί της οδού Μασσαλίας. Μάλιστα υπήρχε και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από δύο νεαρούς μέλη της ΔΗΜΑΡ. Ο ένας έπαιζε μπουζούκι και ο άλλος ακορντεόν.

    Το πιο εντυπωσιακό που συνέβη στο πάρτι ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας: «Είναι ένας ελληνικός χορός, το ζεϊμπέκικο είναι άλλωσε χορός της χαρμολύπης», έλεγε αργότερα η κυρία Διαμαντοπούλου.

    Την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε να χορεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στη συνέχεια έριξε και αυτός μια στροφή υπό τους ήχους του «Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» στο πάρτι του πιστού συνεργάτη του.

    Παρόντες ήταν σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λικούδης, Νίκος Μπίστης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ γύρω στα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουβέλη, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Επίσης, παρόντες ήταν η Αλεξία Μπακογιάννη, ο αδελφός της δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι κυρίως τηλεοπτικοί.

    Το πάρτι τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.


    Εδώ ο κόσμος καίγεται, δεν έχει να αγοράσει πετρέλαιο, φαγητό για τα παιδιά του, φάρμακα κλπ και εκείνοι ...γλεντάνε και χτενίζονται και κάνουν προκλητικά γλέντια !
    Γι' αυτό και ο Σύριζα θα πάει στο 40% και η Χρ. Αυγή στο 30% !

    Η πρόταση είναι απλή : Μέχρι να φύγει το μνημόνιο, κανένας μισθός στο Δημόσιο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2000 ευρώ ( μαζί με όλα τα επιδόματα- υπερωρίες ή ότι άλλο ). Και η σύνταξη ( ακόμα κι αν παίρνει κανείς 3-4 μαζί ) δεν θα πρέπει, συνολικά, να ξεπερνά τις 2500 ευρώ καθαρά. Κι όποιος πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης, δήμαρχος και κάθε ανώτερο στέλεχος του Δημοσίου ή δ. υπάλληλος ή συνταξιούχος, έχει οικογενειακές καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ μετρητά, μέχρι το 2020 να λαμβάνει μόνο το βασικό μισθό 580 ευρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκου κουράδα Βενιζέλο εσύ και οι όμοιοι σου που ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΆ ...

    ΕΊΣΤΕ ΤΌΣΟ ΒΡΩΜΕΡΆ ΥΠΟΚΕΊΜΕΝΑ που δεν θα διστάσετε να βάλετε την χώρα σε εμφύλιο, παρουσιάζοντας παιδιά από σαιτ της FIFA, όταν παιδιά ΞΈΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΎΛΑ στην χώρα σας λιποθυμούν από την πείνα, γονείς αυτοκτονούν, ανδρόγυνα χωρίζουν, ΑΜΕΑ πεθαίνουν υποφέρουν να περάσουν από της επιτροπές Κ.Ε.Π.Α άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες μένουν χωρίς φάρμακα..

    ΛΈΤΕ θα φέρετε στην βουλή το θέμα για την Χρυσή Αυγή:

    Ποιος έχει γράψει αυτό το σενάριο;

    Είσται η δεν είστε ΌΛΟΙ ψηφισμένοι όλοι από τον ΛΑΌ;

    Αν δεν τους θέλετε στην Βουλή, πείτε ΌΛΟΙ ΣΑΣ τα επιχειρήματα σας στον ΛΑΟ ΚΑΙ κατεβείτε σε εκλογές, αντέχετε ΑΥΤΉ την βάσανο...

    Όμως ως βρομιάρηδες που είστε θέλετε να πετάξετε την μπάλα ΠΆΛΙ στην ΑΡΙΣΤΕΡΆ..

    Και αν δεν τσιμπήσει η αριστερά ΘΑ βγαίνουν τα φερέφωνα σας--Αδωνις~Ντινοπουλος~Βουλτεψη~Γιακουματος~Μαργαρίτης~Μπιστης~ και όλο το ΚΑΚΌ συναπάντημα να λέει... Βλέπετε ο Σύριζα, ο Καμμένος ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ..


    Δεν λέω ότι δεν βρείτε και άλλους συμπαραστάτες μίσους αγνούς ΑΡΙΣΤΕΡΟΎΣ , δεν φτάνει που μας πουλήσατε τώρα θέλετε ΝΑ ΜΑΣ ΒΆΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΎΛΙΟ ώστε όλα να ξεχασθουν και να ξεπλυθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΑΣ με ΑΊΜΑ ΑΘΏΩΝ, και ΜΕΤΆ όλοι να γελάτε....

    {{Βολταίρος,ΕΙΠΕ

    Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.}} ΚΆΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΟΙΠΏΝ

    ΧΟΝΤΡΈ ΚΆΤΣΕ ΚΑΛΑ ...... ΕΣΎ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙΑ ΣΟΥ.. ΔΙΚΌ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΜΑ ΕΊΝΑΙ Η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ


    ΝΑ ΠΡΟΣΈΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΉΣΟΥΝ ΕΚΕΊ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ~~Κ.Κ.Ε~~~ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..

    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΉΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΎΝ...

    ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΊ ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉΣ ΑΣ ΠΡΟΣΈΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΊΔΑ..

    Αυτούς ΟΛΟΥΣ έσφαξε η Ο.Π.Λ.Α πριν χρόνια...Τους ρουφιάνους του ΛΑΟΥ..


    Η Ο.Π.Λ.Α~~ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΌΜΜΑ ,ΔΕΝ ΑΝΉΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΚΌΜΜΑ, ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ~~ ΣΉΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΘΈΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ .... ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΆΝΟΥΝ ,ΘΈΛΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΑΠΟ ΌΠΟΙΑ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΜΙΑ ΈΝΤΙΜΗ ΔΙΚΉ...

    ΑΣ ΤΟ ΔΕΧΤΟΎΝ ΌΣΟ ΕΊΝΑΙ ΝΩΡΙΣ, ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΔΏΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση