GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεσαία τάξη βουλιάζει...

Η μεσαία τάξη, οι πολίτες που παράγουν πλούτο και κινούν την αγορά, αυτοί που εκφράζονται πολιτικά από την κεντροδεξιά και την κεντροαρ...

Η μεσαία τάξη, οι πολίτες που παράγουν πλούτο και κινούν την αγορά, αυτοί που εκφράζονται πολιτικά από την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά, αυτοί που συνέβαλαν στη δημιουργία της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας προκειμένου η χώρα να αποφύγει τις περιπέτειες, οδηγούνται σε περιπέτεια…
Οι πολιτικοί εκφραστές της μεσαίας τάξης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, φαίνονται χαμένοι στη μετάφραση. Ταυτόχρονα οι αστοί παρακολουθούν αποσβολωμένοι τους πολιτικούς τους εκφραστές να στρέφονται με σκληρότητα εναντίον τους. Τα κόμματα που εδώ και τέσσερις δεκαετίες στηρίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μεσαίας τάξης στη κοινωνία και στην οικονομία, αναζητούν λεξικό για να μεταφράσουν την πολιτική τους. Και να σκεφθείτε ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες οι ανήκοντες στη μεσαία αστική τάξη, στήριζαν τη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων του αστικού χώρου, όχι μόνο για να μη φύγει η χώρα από την Ευρώπη και το ευρώ, αλλά για να μείνουν και οι ίδιοι στην Ελλάδα. Τελικά, η παραμονή μας στο ευρώ διασφαλίστηκε, η χώρα σώθηκε, αλλά η μεσαία τάξη οδηγείται σε ναυάγιο.
Μακάρι η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα σωστικά μέσα προκειμένου να πετύχει εκτός της Ελλάδας να διασώσει και τους Έλληνες. Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα γι αυτή τη κυβέρνηση. Να προσφέρει «σωσίβιο» ώστε να σώσει τη μεσαία τάξη από τον βέβαιο πνιγμό στον οποίο την οδηγείται από δικά της λάθη. Διαφορετικά αν η κυβέρνηση δεν επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά θα συμβεί το μοιραίο. Και στην περίπτωση που «βουλιάξει», τότε μοιραία θα την ακολουθήσουν και τα κόμματα στα οποία η μεσαία τάξη εναπόθεσε τις ελπίδες της για να σωθεί. Οι κυβερνώντες χρειάζεται να κατανοήσουν ότι οφείλουν την ύπαρξή τους στη μεσαία τάξη και συνεπώς χωρίς αυτή δεν υπάρχουν. Θα κλείσω με μια μικρή ιστορία, γραμμένη από την Άννα Μαρία Σούα, με την ελπίδα ότι θα αντιληφθούν το νόημα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. «Μάϊνα το φλόκο!» διατάζει ο καπετάνιος. «Μάϊνα το φλόκο!» επαναλαμβάνει ο δεύτερος. «Όρτσα δεξήνεμα!» κραυγάζει ο καπετάνιος. «Όρτσα δεξήνεμα!» επαναλαμβάνει ο δεύτερος. Εν τω μεταξύ η θύελλα δυναμώνει και οι ναύτες τρέχουμε αλλόφρονες από τη μια μεριά του καταστρώματος στην άλλη. Αν δεν βρούμε γρήγορα ένα λεξικό, θα βουλιάξουμε το δίχως άλλο.
statesmen.gr

3 σχόλια

  1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ:

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ...ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!
    Καταπέλτης κατά του υπουργού Οικονομικών είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Γιάννη Στουρνάρα να έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων Οι εισαγγελείς τονίζουν ότι η προτροπή αυτή είναι αντίθετη στην απόφαση του Πρωτομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που καθιστούσε αντισυνταγματική αυτή την πρακτική.

    Η ανακοίνωση ανάμεσα σε άλλα αναφέρει :

    «Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.

    Η Ένωση θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

    Είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεννήθηκα στις 20 Οκτωβρίου του 1977. Στις 20 Νοεμβρίου 1977, ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις Ελληνικές βουλευτικές σε ηλικία 26 ετών.

    Στην ομιλία του στη Βουλή πριν από μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού ο Αντώνης ο Σαμαράς, μίλησε για τους 35άρηδες και για το πόσο τους έχει στο μυαλό του, προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματά τους.

    Ο Αντώνης ο Σαμαράς ο οποίος στα 26 του και αφού πρώτα είχε φτιάξει με ένα φίλο του μια πιτσαρία που έσκισε, μπήκε στην Ελληνική Βουλή. Χρειάστηκε να περάσουν 35 χρόνια, να λύσει όλα τα προβλήματά του, να φτάσει στα 61, στα συντάξιμα δηλαδή, για να κάνει την επανάστασή του.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι το... μέλλον.

    Προερχόμενος από μια παράταξη που μαζί με το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν τη “χώρα του Ποτέ”, αυτός, ο Πίτερ Παν και τα υπόλοιπα ορφανά, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για το νέο, το καινούριο, το εκσυχρονιστικό.

    Ας τα βάλουμε, όμως, κάτω. Πόσους άραγε διορισμούς μετράνε Σαμαράς, Βενιζέλος και οι λοιποί συγγενείς σε αυτό το δύσμοιρο ελληνικό δημόσιο;

    Πόσες πελατειακές σχέσεις έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Πόσες παροχές σε δημοσίους υπαλλήλους; Πόσες “δουλειές” σε ιδιώτες επιχειρηματίες; Πόσες μίζες; Πόσα δάνεια σε εκδότες; Πόσοι φωτογραφικοί νόμοι;

    Και τώρα που πραγματικά φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, να κοκκινίζουν από ντροπή και να κρυφτούν, αναγνωρίζοντας την αποτυχία τους, προσπαθούν να πείσουν ότι εμείς που “μαζί τα φάγαμε” πρέπει να πληρώσουμε.

    Είμαι 35 ετών και δεν έχω “φάει” ποτέ τίποτα. Έχω αποδώσει όλους μου τους φόρους στο κράτος. Έχω πληρώσει όλες μου τις κρατήσεις σε όλα τα ταμεία που έχω ένσημα.

    Δεν χρωστάω ευρώ στην εφορία, εξυπηρετώ το ένα και μοναδικό δάνειο που έχω με το αίμα μου. Καθημερινά δίνω μάχη για την επιβίωσή μου, δουλεύοντας 15 ώρες την ημέρα.

    Και δυστυχώς για σας τα καταφέρνω και δεν έχω παράπονο. Γι αυτό και έχω τη δυνατότητα να σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Δεν με εξοργίζετε πια, αλήθεια.

    Σας λυπάμαι, όμως, πολύ όλους. Σας λυπάμαι γιατί δεν μπορείτε να έχετε καθαρά μάτια, καθαρή συνείδηση, καθαρή ψυχή.

    Την ώρα που ο κ. Σαμαράς μιλά για τη σωτηρία της πατρίδας με... σπαραγμό ψυχής, μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο μοιράζονται διαφημίσεις από τα κρατικά ταμεία στα... φιλικά ΜΜΕ. Σε αυτούς που μετά τις εκλογές πέρασαν από το ίδιο γραφείο και τους ζητήθηκε να... βάλουν πλάτη.

    “Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.”, είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο. Κάτι ήξερε. Κάτι έμαθε και ο Αντώνης.

    Συγχαρητήρια, λοιπόν, για το νέο τέρας που πέρασε από τη βουλή των Ελλήνων εις βάρος των Ελλήνων. Συγχαρητήρια και στα κανάλια για την προσέγγισή τους τόσες ημέρες μετά

    Μένει να δούμε πόση δυστυχία θα φέρετε ακόμη στη χώρα για να ικανοποιήσετε τους... εταίρους μας και να καλύψετε τα ίχνη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι και απ' τα δύο αν διαλέξετε από την ετοιμολογία της λέξης “κασιδιάρης”, είστε μέσα.

    1.(ερπετολογία) είδος σαύρας , το κροκοδειλάκι
    2.(μεταφορικά) ψωροπερήφανος

    Εχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με ένα προϊόν 2 σε 1. Όπως αυτά τα σαμπουάν...

    Το συγκεκριμένο, όμως, δεν έχει barcode, ούτε αν τον γυρίσεις από κάτω θα βρεις τα συστατικά, όπως γίνεται σε όλα τα προϊόντα. Διότι οι “κασιδιάρηδες” της “Χρυσης Αυγής”, είναι προϊόντα μιας κατάστασης που το ίδιο το κράτος και οι πολιτικοί μας δημιούργησαν.

    Όταν ο κόσμος βρίσκεται σε ανέχεια, υπάρχουν πάντα κάποιες σαύρες που σέρνονται κάτω με την κοιλιά και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Αυτό κάνουν οι νεοφασίστες και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν όπου και αν εμφανίζονται στην παγκόσμια ιστορία, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αμορφωσιά του λαού.

    Και προσέξτε η αμορφωσιά δεν έχει να κάνει με το σχολείο και τα πτυχία. Ξέρω πολλούς, τάχα καλλιεργημένους ανθρώπους, που το στενό μυαλό τους έμαθε να αποστηθίζει και έτσι έχουν χαρτιά από σχολεία και πανεπιστήμια που “αποδεικνύουν” το επίπεδο της μόρφωσής τους.

    Σκληρά λόγια; Ίσως. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή. Δεν είναι λίγος ο κόσμος που έχει παρασυρθεί και επιδοκιμάζει τις μεθόδους της “Χρυσής Αυγής”.

    Κάποιοι από αυτούς, πραγματικά θεωρούν ότι αυτός είναι ο τρόπος για να λειτουργήσουν τα. πράγματα. Είναι αυτοί που αναπολούν τη χούντα, άνθρωποι που τότε είχαν περάσει καλά και μετά από την πτώση του καθεστώτος στεγάστηκαν σε διάφορα κόμματα, μπαίνοντας σε “safe mode”, περιμένοντας το κατάλληλο “κλικ” για να ξυπνήσουν. Το βρήκαν και... ξετσουτσούνισαν.

    Είναι κάποιοι άλλοι, που περνάνε δύσκολα. Που έχασαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και έχουν μέσα τους οργή. Οργή που μεταφράζεται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και σε βία. Δεν πιστεύουν σε αυτά που πρεσβεύει η Χρυσή Αυτή, αλλά τους αρέσει που “κάποιος επιτέλους κάνει κάτι”. Και είναι οι ίδιοι που θα πουν: “Ρε σπάστε τους στο ξύλο τους πούστηδες τους πολιτικούς”. Μπορεί να το έχουμε πει όλοι μας αυτό κάποιες φορές.

    Υπάρχει και η τρίτη κατηγορία. Αυτή των ιδεολόγων Χρυσαυγιτών. Αυτή που είναι στο μικρότερο ποσοστό, αλλά συνάμα και η πιο επικίνδυνη κάστα. Έχουν θεωρίες για τη “Χρυσή Αυγή”, έχουν συνδέσει το κόμμα αυτό με την αρχαία Ελλάδα (!), θεωρούν ότι πίσω από αυτό το τάγμα βίας, υπάρχει ιδεολογία. Πούτσες μπλε, λέω εγώ, αλλά άντε να τους το εξηγήσεις.

    Η δύναμη επιρροής της “Χρυσής Αυγής” στην Ελληνική Κοινωνία, θα συνεχίσει να ανεβαίνει όσο οι Κυβερνώντες θα προσπαθούν να τελειώσουν οικονομικά την κοινωνία. Με μέτρα, περικοπές, ανεργία και ύφεση.

    Για μένα, λοιπόν, είναι συνένοχη η πολιτεία, το ίδιο το κράτος. Η “Χρυσή Αυγή” υπηρετεί το χάος. Όχι το κράτος. Θέλουμε κράτος ή χάος; Σίγουρα, πάντως, δεν θέλουμε ένα χαώδες κράτος, που υπάρχει αυτή τη στιγμή και που αποτελεί ευθύνη όσων έχουν κυβερνήσει αυτή τη χώρα.

    Αντί, λοιπόν, να ψάχνουμε άλλοθι, αντί για ρητορείες και παχιά λόγια, ας κάνουμε κάτι για τον κόσμο που υποφέρει και που σχεδόν μαθηματικά οδηγείται στο “διαίρει και βασίλευε” που είναι η τακτική της "Χρυσής Αυγής". Ας κάνουν επιτέλους κάτι οι πολιτικοί να προστατέψουν τον κόσμο, από αυτόν τον "ιό" που οι ίδιοι έριξαν στην κοινωνία.

    Το "εμβόλιο" λέγεται, δουλειές, μισθοί, ανάπτυξη, φάρμακα, νοσοκομεία, κοινωνικό κράτος. Να δείτε που αν αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα του κόσμου, ο κάθε... κασιδιάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Μέχρι τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση