GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρουσίαση του πλαισίου συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υπο...

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παρουσίασαν σήμερα το πλαίσιο συνεργασίας τους με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α) με στόχο την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και τη μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων καθώς και την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Υπουργός Δ.Μ&Η.Δ Αντώνης Μανιτάκης και ο Υφυπουργός Δ.Μ&Η.Δ Μανούσος Βολουδάκης.
Στην ομιλία του ο κ. Μανούσος Βολουδάκης σημείωσε τα εξής;:
«Κυρίες και κύριοι,
Καλωσορίζω την αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ, σε αυτή την εναρκτήρια σύσκεψη ενός έργου στο οποίο εναποθέτουμε πολλές ελπίδες.
Η γραφειοκρατία έχει τη δυνατότητα να πνίγει κάθε παραγωγική δύναμη της κοινωνίας. Σήμερα, μέσα στις συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, η καταστροφική αυτή επίπτωση μιας στρεβλής σχεδίασης της λειτουργίας του κράτους και της νομοθεσίας, γίνεται περισσότερο ξεκάθαρη από ποτέ. Το ίδιο και η ανάγκη της ριζικής αλλαγής των συνθηκών λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, του τρόπου της νομοθέτησης, και της εφαρμογής των νόμων. Στην προσπάθεια να επιφέρουμε αυτή τη ριζική αλλαγή, επιλέγουμε ως βασικό εταίρο τον ΟΟΣΑ, οργανισμό στον οποίο από την ίδρυσή του μετέχει η πατρίδα μας.
Η γνώση και εμπειρία του ΟΟΣΑ στον τομέα της μέτρησης και του περιορισμού των διοικητικών βαρών είναι αδιαμφισβήτητη. Έχει όμως ο ΟΟΣΑ και πρόσθετα «διαπιστευτήρια», τα οποία τον καθιστούν αυτονόητα εταίρο μας στη προσπάθεια να μειώσουμε τα βάρη που η λειτουργία του κράτους επιβάλλει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις: Ο ΟΟΣΑ μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και σε κάπου 130 σελίδες, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια από τις πιο ουσιαστικές αναλύσεις της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Αναφέρομαι στην «Λειτουργική Αξιολόγηση» (“Functional Review”) της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, η οποία αποτελεί μια πραγματικά φρέσκια ματιά στο θέμα, με πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Ευελπιστούμε ότι και το έργο που ξεκινά σήμερα, θα καταλήξει το ίδιο γρήγορα, σε πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις.
Στην προσπάθεια της αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης της πατρίδας μας έχουμε πολλούς συμμάχους. Ήδη έχουν ξεκινήσει μια σειρά από έργα και δράσεις με τη συνεργασία της Τask Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ασφαλώς η δουλειά που αναλαμβάνει ο ΟΟΣΑ θα αλληλεπιδράσει θετικά με όλες τις προσπάθειες που γίνονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Στο συγκεκριμένο πρόβλημα , αυτό της γραφειοκρατίας και των υπερβολικών διοικητικών βαρών, υπάρχει μια πρόσθετη δυσκολία : Αν είμαστε όλοι ρεαλιστές και ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Ασφαλώς ο συνδυασμός της γραφειοκρατίας με χρόνιες παθογένειες τόσο του πολιτικού συστήματος όσο και της οικονομίας της πατρίδας μας, οδήγησε σε περισσότερο φανερές αρνητικές επιπτώσεις. Όμως η γραφειοκρατία είναι πρόβλημα που οι περισσότεροι από τους εταίρους μας στην ΕΕ δεν έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός. Αν και δεν αποτελεί αυτό απόλυτο δείκτη, δεν είναι άνευ σημασίας ένδειξη ότι οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ σε μερικές περιπτώσεις χωρών της ΕΕ είναι υψηλότερες από της Ελλάδας.
Η επισήμανση αυτή δε γίνεται για να μεταδώσει κανενός είδους ψευδαίσθηση ότι η κρατική μηχανή στην πατρίδα μας λειτουργεί αποτελεσματικά. Ασφαλώς υστερούμε σε αποτελεσματικότητα των δημοσίων δαπανών στην Ελλάδα, όπως και σε ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η οποία επιδρά καταλυτικά στον παρονομαστή του κλάσματος που χρησιμοποίησα ως δείκτη. Η επισήμανση γίνεται για να γίνει σαφές ότι πρέπει στην προσπάθειά μας για την αναδιάρθρωση να σκεφτούμε έξω από τα συμβατικά πλαίσια, καθώς δεν υπάρχει ένα έτοιμο μοντέλο λύσης, το οποίο να μπορούμε να ακολουθήσουμε κατά γράμμα.
Και με αυτή την έννοια, η παρέμβαση του ΟΟΣΑ μπορεί να είναι καταλυτική. Μπορεί να είναι καταλυτική γιατί δεν ταυτίζεται με καμιά εθνική ή υπερεθνική γραφειοκρατία, και ως εκ τούτου έχουμε την πεποίθηση ότι μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να λειτουργήσει έξω από τα συμβατικά πλαίσια.
Θα είμαστε εδώ, τόσο για να συμβάλλουμε στην φάση της προεργασίας και της ανάλυσης, όσο και για να υλοποιήσουμε την υπέρβαση των συμβατικών πλαισίων κατά το στάδιο της εφαρμογής της πολιτικής.»Πηγή: flashnews.gr

1 σχόλιο

  1. Τράβηξε τα βλέμματα η Άννα Διαμαντοπούλου, όταν στο πάρτι που διοργάνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος για την ονομαστική του εορτή, χόρεψε ζεϊμπέκικο.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ έδωσε πάρτι το βράδυ του Σαββάτου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επί της οδού Μασσαλίας. Μάλιστα υπήρχε και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από δύο νεαρούς μέλη της ΔΗΜΑΡ. Ο ένας έπαιζε μπουζούκι και ο άλλος ακορντεόν.

    Το πιο εντυπωσιακό που συνέβη στο πάρτι ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας: «Είναι ένας ελληνικός χορός, το ζεϊμπέκικο είναι άλλωσε χορός της χαρμολύπης», έλεγε αργότερα η κυρία Διαμαντοπούλου.

    Την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε να χορεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στη συνέχεια έριξε και αυτός μια στροφή υπό τους ήχους του «Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» στο πάρτι του πιστού συνεργάτη του.

    Παρόντες ήταν σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λικούδης, Νίκος Μπίστης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ γύρω στα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουβέλη, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Επίσης, παρόντες ήταν η Αλεξία Μπακογιάννη, ο αδελφός της δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι κυρίως τηλεοπτικοί.

    Το πάρτι τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.


    Εδώ ο κόσμος καίγεται, δεν έχει να αγοράσει πετρέλαιο, φαγητό για τα παιδιά του, φάρμακα κλπ και εκείνοι ...γλεντάνε και χτενίζονται και κάνουν προκλητικά γλέντια !
    Γι' αυτό και ο Σύριζα θα πάει στο 40% και η Χρ. Αυγή στο 30% ! Ήδη το ΠΑΣΟΚ σήμερα έγινε 2 κομμάτια και θα διασπαστεί κι άλλο, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, με τη μαζική φυγή χιλιάδων στελεχών και μελών. Η ΝΔ είναι στα όρια της παράκρουσης, αφού πολλοί βουλευτές δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά και τη κατάργηση των τριτεκνικών- πολυτεκνικών επιδομάτων και είναι έξαλλοι με Στουρνάρα και Βρούτση !

    Η πρόταση είναι απλή : Μέχρι να φύγει το μνημόνιο, κανένας μισθός στο Δημόσιο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2000 ευρώ ( μαζί με όλα τα επιδόματα- υπερωρίες ή ότι άλλο ). Και η σύνταξη ( ακόμα κι αν παίρνει κανείς 3-4 μαζί ) δεν θα πρέπει, συνολικά, να ξεπερνά τις 2500 ευρώ καθαρά. Κι όποιος πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης, δήμαρχος και κάθε ανώτερο στέλεχος του Δημοσίου ή δ. υπάλληλος ή συνταξιούχος, έχει οικογενειακές καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ μετρητά, μέχρι το 2020 να λαμβάνει μόνο το βασικό μισθό 580 ευρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση