GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται ο επόμενος ιταλός πρωθυπουργός

Πριν από λίγες ημέρες που κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές της Ιταλικής Κεντροαριστεράς, του «Δημοκρατικού Κόμματος» ο Πιερ Λουίτζι Μπε...

Πριν από λίγες ημέρες που κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές της Ιταλικής Κεντροαριστεράς, του «Δημοκρατικού Κόμματος» ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι δήλωσε ότι το κόμμα του θα πρέπει να κερδίσει «λέγοντας την αλήθεια και όχι παραμύθια» για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Και όπως φαίνεται ο Μπεράνι τιμά ήδη αυτή την υπόσχεση, καθώς από χθες υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει στη γραμμή των μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησε ο Μόντι, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί έως το τέλος της χρονιάς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδων, ανάμεσά τους και των Financial Times, ο Μόντι ήδη συζητά με κεντρώους που του ζητούν να είναι υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές του 2013.
Όμως, εν τω μεταξύ, ο Μπερσάνι αναδεικνύεται ο πιθανότερος αντίπαλος του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να προηγείται του κεντροδεξιού κόμματος του Μπερλουσκόνι έως και 20 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο Μπερσάνι είναι γεννημένος το 1951 στη Βόρεια Ιταλία από μία μάλλον ταπεινή οικογένεια και σύμφωνα με αναλυτές, όπως και πολλοί άλλοι Ιταλοί, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τη μάχη ανάμεσα στους κομμουνιστές και τους φασίστες.
Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά, έχει πτυχία στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και έχει διατελέσει υπουργός Βιομηχανίας το 1996, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών.
Θεωρείται ικανός πολιτικός, αποτελεσματικός, όχι όμως και χαρισματικός. Θα έχει απέναντι του δύο λαϊκιστές πολιτικούς, τον Μπερλουσκόνι και τον κωμικό Πέπε Γκρίλλι και, σύμφωνα με τους αναλυτές, ακόμη και αν κερδίσει δε θα είναι εύκολο να σχηματίσει κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση