GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε επιφυλακή οι υπάλληλοι της Βουλής

Συγκρατημένη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των υπαλλήλων της Βουλής μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δε θ...


Συγκρατημένη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των υπαλλήλων της Βουλής μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δε θα υπάρξει διάταξη που θα περιορίζει επιπλέον τα εισοδήματά τους στην προωθούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
Επισημαίνουν όμως ότι παραμένουν σε επιφυλακή καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση και κυρίως το υπουργείο Οικονομικών τους έχει στοχοποιήσει.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Σύλλογος των Υπαλλήλων προχώρησε σε στάση εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι απειλούσαν ότι θα «μπλοκάρουν» την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την ΠΝΠ. Πέραν αυτών, 511 μέλη της ΔΑΚΕ Βουλής κατέθεσαν τις συνδικαλιστικές τους ταυτότητες δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την δυσφορία τους για τα προωθούμενα μέτρα που τους αφορούν.
Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση εξήγησε ότι η συγκεκριμένη Πράξη δεν περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν τους εν λόγω υπαλλήλους αφήνοντας να εννοηθεί ότι η όλη αναστάτωση γίνεται άνευ λόγου και αιτίας.
Ποιες όμως θα ήταν οι περικοπές που θα επέφεραν οι διατάξεις; Σύμφωνα με τους υπαλλήλους η κυβέρνηση έχει διπλό στόχο που θα επιφέρει επιπλέον μείωση των αποδοχών τους κατά 25%. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τους υπαλλήλους- η κυβέρνηση επιχειρεί να τους καταργήσει πλήρως τα έξοδα κίνησης και να τους μειώσει τις υπερωρίες από 71 ώρες το μήνα σε 50. Ο συνδυασμός θα τους επιφέρει μειώσεις από 400 έως 600 ευρώ.
Τονίζουν δε ότι έχουν ήδη μπει από το 2011 στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ σωρευτικά οι μειώσεις μισθών τα τελευταία 2 έτη ανέρχονται σε 52%.
Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Στον ιδιωτικό τομέα έμεινα άνεργος και έχασα το σνολο των αποδοχών μου.Να παν να γαμηθούν οι κηφήνες.Σαμαρά βάλε στον λογαριασμό της ΔΕΗ ένα χαράτσι ακόμη για να πληρώνουμε έξοδα κίνησης και υπερωρίες στους συγγενείς των πολιτικών στο κυνοβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση