GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αγκάθια» για το φορολογικό

«Ανοιχτό» σε «απάλυνση» επίμαχων διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών υπό τον όρο ότι δεν θα ...


«Ανοιχτό» σε «απάλυνση» επίμαχων διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών υπό τον όρο ότι δεν θα επιφέρουν απώλειες εσόδων στα κρατικά ταμεία.
Με κλιμακωτούς συντελεστές, ανάλογα με την αξία της, θα φορολογείται η ακίνητη περιουσία
Σε μια προσπάθεια να συγκεραστούν οι διιστάμενες απόψεις εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου για τις καυτές ρυθμίσεις του φορολογικού και κυρίως αυτήν που αφορά την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζητά «κοστολογημένες» προτάσεις από τους «διαφωνούντες» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που θα έχουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι των δύο κομμάτων ανέλυσαν τις προτάσεις τους στον κ. Γιάννη Στουρνάρα. Δεν βρέθηκε η… χρυσή τομή και όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει νέα συνάντηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να προκύψουν περιορισμένου εύρους βελτιωτικές κινήσεις όσον αφορά την κατάργηση των αφορολόγητων για τα παιδιά και τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Στουρνάρας, λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, δήλωσε πως «υπάρχουν περιθώρια ελιγμών», προσθέτοντας όμως πως «όποιος ζητά κατάργηση ενός μέτρου θα πρέπει να προτείνει κάτι σε αντικατάστασή του».
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες ο κ. Χρήστος Πρωτόπαπας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο αν ο υπουργός Οικονομικών επιμείνει στο θέμα της φορολογίας των τέκνων».
Επισημαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ζητούν διατήρηση του αφορολόγητου για τα παιδιά για όσους έχουν εισοδήματα μέχρι 45.000-50.000 ευρώ. Μετά τις τριβές στους κόλπους της κυβέρνησης για το αφορολόγητο των παιδιών, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών συζητούν δύο εναλλακτικά σενάρια: είτε να ανέβει ο πήχης του εισοδηματικού ορίου για τη χορήγηση του επιδόματος σε σχέση με το αρχικό σχέδιο είτε να αυξηθεί το ποσό στους δικαιούχους,
Ωστόσο, όπως λένε, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.
Το δεύτερο επίμαχο θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων αφορά την υπέρμετρη φορολόγηση των νέων ελευθέρων επαγγελματιών, με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να ζητούν εξαίρεση από το νέο καθεστώς φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών τα πρώτα τρία χρόνια άσκησης της δραστηριότητάς τους.
Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ ζητά να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση τόκων στεγαστικών δανείων για οικογένειες.
Επίσης, ανοιχτά λόγω ενστάσεων από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ παραμένουν ακόμα η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων από όλους τους αγρότες, ανεξαρτήτως της έκτασης της καλλιεργούμενης γης και του ύψους του εισοδήματος, η αύξηση στο 80% από 55% της προκαταβολής φόρου για τις ΟΕ και ΕΕ, καθώς και η ένταξη όλων των αγροτεμαχίων στον νέο ενιαίο φόρο των ακινήτων.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πλέον αποσυρθεί οριστικά η διάταξη που προέβλεπε κατάργηση του αφορολόγητου για το εφάπαξ που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία για συνταξιοδότηση, καθώς και οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων
Στην τελική ευθεία εισέρχεται το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, με βασικό πυλώνα την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων και του ΦΑΠ και την αντικατάστασή τους από έναν ενιαίο φόρο με κλιμακωτούς συντελεστές ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας.
Στο μέτωπο αυτό τα δύο νευραλγικής σημασίας θέματα που παραμένουν ανοιχτά είναι το αν θα υπάρχει και σε ποιο ύψος αφορολόγητο όριο, καθώς και τα κλιμάκια. Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο τραπέζι, το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στην καλύτερη των περιπτώσεων στις 100.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις ο φόρος να επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ. Για τα κλιμάκια προτείνεται να έχουν μεγάλο εύρος, οκτώ συνολικά, ανάλογα με την αξία της περιουσίας, και οι συντελεστές να ξεκινούν από το 0,1% και να κλιμακώνονται μέχρι 2%-2,5% για μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία.
Εχει «κλειδώσει» η ένταξη στον νέο φόρο των οικοπέδων και αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, καθώς και των καλλιεργούμενων αγροτικών εκτάσεων με χαμηλή όμως αντικειμενική τιμή. Οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές δηλώσεις για τα ακίνητα εκτός σχεδίου που έχουν στην κατοχή τους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αναγκαία για τη φορολόγησή τους βάση δεδομένων.
Ο φόρος θα υπολογίζεται αυτόματα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων και θα αποστέλλεται στον υπόχρεο για καταβολή.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Αυτό το κείμενο είναι για να ενημερωθούν οι πολίτες της κατακαημένης Πατρίδα ΜΑΣ και του ΛΑΟΥ της.

    Κύριε Παπανδρέου είστε ΠΡΟΔΟΤΗΣ της πατρίδος , και σαν προδότης θα πρέπει να σου επιβληθεί η ανάλογη ποινή...

    Βάλατε την χώρα σε μηχανισμούς οικονομικής υποστήριξης παραδίδοντας γη και ύδωρ χωρίς να υπάρχει ανάγκη..

    Οικονομοτεχνικά άλλες χώρες με πιο μεγάλο χρέος επιβιώνουν παραμένοντας στης αγορές ,μα θα πει κάποιος αδαείς { Ντινοπουλος-Αδωνις-Βουλτεψη-Γιακουματος-Βενιζέλος- Λοβέρδος ΚΑΙ SIA με όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ } ότι οι εταίροι μας μας δανείζουν με χαμηλότερο επιτόκιο από ότι δανείζονται αυτοί...

    Να σας πω δεν περίμενα να πουν τίποτα παραπάνω, η προπαγάνδα τους τσακίζει κοκάλα..

    Αν μέναμε στης αγορές και να δανειζόμαστε όπως δανείζετε η Ιταλία και η Ισπανία σήμερα με πιο μεγάλο επιτόκιο δεν θα χάναμε την Εθνική κυριαρχία μας και η χωρά δεν θα είχε γέμιση επιτρόπους-τσακάλια που τρώνε της σάρκες μας- Η ανάπτυξη θα ερχόταν πιο γρήγορα με διάφορες τεχνικές λύσης που λέγονται αυτονόητα..

    Πια είναι τα αυτονόητα; Χρειαζόμαστε ως χώρα επιτρόπους ώστε να ελέγξει μαϊμού σύνταξης; Μίζες πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων και η όλου του ΛΑΟΎ της; λαθρεμπόριο καύσιμων και ανθρώπων;

    η ΑΠΆΝΤΗΣΉ είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.

    Χρειαζόμαστε ως χώρα επιτρόπους να βρει το 2010 ποιος είναι ποιος και που έχει οφ σορ εταιρίες και να της τσακίσει; να μην διορίζει με κριτήρια τον μπαρπα στην κωρονη;

    Αν είχατε έστω και λίγο πατριωτισμό να κάνατε τα αυτονόητα ο ΛΑΟΣ δεν θα σας το αρνιόταν , ακόμα και σήμερα ο εξαθλιωμένος ΛΑΟΣ τι θέλει; Δικαιοσύνη, ισονομία , ισοπολιτεία ..

    Άρα και οι τόκοι να ήταν μεγαλύτεροι θα ήταν πιο εύκολη σήμερα μετά από τρία πέτρινα χρόνια σε διαπραγμάτευση και η ανάπτυξη θα ερχόταν φυσιολογικά, γιατί θα γινόταν με Ελληνες πολιτικούς...

    Αντί αυτού τι κάνατε που το συνεχίζουν οι Εταίροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ~ Σαμάρας ~ Βενιζέλος~Κουβέλης την ιδία συνταγή έχετε έναν λαό που δεν γελά, που πάει στην εργασία του με φόβο {όσοι έχουν ακόμα εργασία} που κάνατε την επιχειρηματικότητα ποινικό αδίκημα {μήπως εσείς θέλετε τώρα την δραχμή διακαώς } όταν τα κεφάλαια που έχετε δώσει ~ τρόπος του λέγειν ~ ΕΊΝΑΙ όλα στο εξωτερικό; .. Διαλύσατε την δικιά σας τάξη ,την μεσαία τάξη γιατί να έλθω στην Ελλάδα να επενδύσω με φόρο 40% και 55% και αν δεν πιάσετε τους στόχους ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΆΣΕΤΕ με τίποτα να μου βάζετε και άλλους φόρους ; δηλαδή δεν φτάνει που θα χάσω τα λεφτά μου θα με βάλετε και φυλακή γιατί δεν θα έχω να σας πληρώσω τα έξτρα που σας βάζουν να βάζετε οι κατακτητές κάθε εβδομάδα στης πλάτες ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..

    Όταν ήμουν στην Κολομβία το 1977 ένιωθα πιο ασφαλής σε ένα κράτος που έκαναν και κάνουν κουμάντο τα Καρτέλ και η διαφθορά.. Εσείς ΌΛΟΙ οι πολιτικοί ξέρετε τι κάνατε τόσα χρόνια; αφήνατε ήσυχο αυτόν που άναψε τη φωτιά και κυνηγούσατε αυτόν που σήμανε συναγερμό..

    Έχω πολλά να γράψω και να πω , αλλά σας βαρέθηκα θα σας χτυπήσουμε εσάς ,τους κατακτητές και όσους σας πατρονάρουν από όποια τόπο και σκοπιά με όλα τα μέσα που διαθέτουμε όχι γιατί θέλουμε εξουσία φτου φτου, αλλά όταν οι αδικίες σας βγάζουν μάτια ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΒΓΆΖΟΥΝ ΠΟΛΛΆ ΜΆΤΙΑ ΑΝΘΡΏΠΩΝ...

    Ένα θέλω ΠΩ σε μερικούς θερμόαιμους ώστε να μην σφαχτούμε μεταξύ μας και κερδίσουνε πάλι οι κατακτητές με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

    {{Δεν μ’ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν.

    Τους αντιμετωπίζω όλους με ένα κριτήριο: την αρετή.

    Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.

    Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ}}

    Μην τους πληρώσετε ΤΊΠΟΤΑ αν δεν φύγουν οι κατακτητές από την ΧΏΡΑ πάει αμέσως στης ΤΣΕΠΕΣ τους..

    Σε σύντομο χρόνο θα τελειώνουμε με ΟΛΟΥΣ αυτούς..Μην φοβάστε Ελληνες τους ηλίθιους..

    Η Ο.Π.Λ.Α μπαίνει στο γήπεδο με όλα τα μέλη της..Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση