GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Μία επιτυχής έκβαση για την Ελλάδα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη

«Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εξερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τις πρώτε...



«Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εξερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «τα πράγματα δείχνουν καλά», τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη.

«Σας έχω πει ότι μία επιτυχής έκβαση για την Ελλάδα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο μέλλον, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Αυτό είναι άλλη ιστορία. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει. Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη».

Εξάλλου, την ικανοποίησή τους για τις θετικές αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στο Eurogroup εξέφρασαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο ο πρόεδρος της ΕΕ, Χ. Βαν Ρομπάι, όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Μπαρόζο. «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μπαρόζο.

Από την πλευρά του, ο Χ. Ρομπάι δήλωσε ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι η απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της συνεχίζουν να τηρούν τις δεσμεύσεις τους. «Αποδεικνύει ότι το ευρώ και η ευρωζώνη δεν είναι αναστρέψιμα», δήλωσε ο Χ. Ρομπάι.

Τέλος, ικανοποίηση για τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή: epikaira.gr

2 σχόλια

  1. αμα εισαι χαζοχαρουμενος φαινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε έχουν φάει πολύ και δεν ξερουν τί λένε. Άν σε πετάξουμε έξω από την Ελλάδα και κοιτάξουμε μόνο τους πολίτες μας σε ποιον θα καταχωρηθεί η επιτυχία..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση