GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ούτε οι Μάγια δεν πιστεύουν στην προφητεία τους!

Ούτε οι Μάγια δεν πιστεύουν στην προφητεία τους! Διαβάζετε αυτές τις γραμμές, άρα ο κόσμος δεν καταστράφηκε! Και μπορεί κάποιοι από μας...

Ούτε οι Μάγια δεν πιστεύουν στην προφητεία τους!

Διαβάζετε αυτές τις γραμμές, άρα ο κόσμος δεν καταστράφηκε! Και μπορεί κάποιοι από μας να πίστεψαν στο τέλος του κόσμου, οι Μάγια όμως δεν πίστεψαν ποτέ στο τέλος του ημερολογίου των προγόνων τους!  Αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, είναι τα λόγια των Μάγια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, οι Μάγια που ζουν στην πόλη Μερίντα του Μεξικού καθώς και εκείνοι που ζουν στο χωριό Γιασούνα, λένε ότι δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου, απλά, θα μπούμε σε μια νέα εποχή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σάντο Εστεμπάν, κάτοικος στο χωριό των 700 Μάγια λέει: " Είναι μια εποχή! Είμαστε τυχεροί που θα την δούμε να αλλάζει".
Οι Μάγια του 2012 γνωρίζουν πολύ καλά την ύπαρξη του ημερολογίου των προγόνων τους, το οποίο όμως μιλά για αλλαγή εποχής και όχι καταστροφής, όπως την ερμήνευσε ο υπόλοιπος κόσμος.
Οι τελετές στα χωριά τους έγιναν γι΄αυτό ακριβώς το λόγο.
Ο φύλαρχος των Μάγια δηλώνει: " Δεν έχουμε καμία προφητεία ή επιγραφή για το τέλος του κόσμου. Απλά, αναφέρεται μαι θεότητα" και εξηγεί γιατί είναι σημαντική η σημερινή ημέρα: " Την Παρασκευή θεωρείται ότι τελειώνει ένας μεγάλος κύκλος των Μάγια. Ο καινούργιος κύκλος, το 14ο Μπακτούν ξεκινά το Σάββατο. Για τους Μάγια αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου".
Οι εκπρόσωποι των Μάγια δείχνουν ως "ενόχους" της καταστροφολογίας, που "έπνιξε" τον κόσμο, την εκμετάλλευση, που είχε φυσικά σκοπό τα χρήματα.
Δείτε τι λένε οι Μάγια


Πηγή: cnn.com


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση