GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο τραπέζι το μέλλον της ναυτιλίας

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα έγινε χθες η πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με επικεφαλής τον πρ...


Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα έγινε χθες η πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με επικεφαλής τον πρόεδρο Κ. Θ. Βενιάμη καθώς αντηλλάγησαν απόψεις για το μέλλον της ναυτιλίας.
Η συνάντηση έγινε στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και εκτός του κ. Τσίπρα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές Γ. Σταθάκης και Θ. Δρίτσας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκαν ζητήματα και έγινε η αμοιβαία ενημέρωση για τη φορολόγηση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και της αύξησης των εσόδων από αυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφοπλιστές επεσήμαναν ότι έχουν καταθέσει προτάσεις προς την κυβέρνηση.
Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν ακόμη η συμβολή της ναυτιλίας στην ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας, ο θαλάσσιος τουρισμός, σε σχέση με τις μαρίνες, την ανάπτυξη του κλάδου και την αύξηση των φορολογικών εσόδων.
Στη συνάντηση τέθηκαν ακόμη τα εργασιακά και το μισθολόγιο στην ελληνόκτητη ποντοπόρο ναυτιλία των κατώτερων πληρωμάτων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, αλλά και η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι «η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως» και ταυτόχρονα αυτό πρέπει να «αντιστοιχεί σε αυξημένο όφελος για το σύνολο της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας».
Παναγιώτης Τσούτσιας
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. και μετά πήγε να κάνει ..επαναστατικές διακοπές στην Λατινική Αμερική


    να τον χαίρεστε ζώωωωωαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση