GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού μπορεί να κρύβεται ο (καταζητούμενος για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη) Κυριακίδης...

Καταζητείται για καταχρήσεις, υπεξαίρεση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο σκάνδαλο της Proton Bank ο ...


Καταζητείται για καταχρήσεις, υπεξαίρεση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο σκάνδαλο της Proton Bank ο Πέτρος Κυριακίδης, ο γκουρού συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος παραμένει άφαντος…
Η 2η ειδική ανακρίτρια έχει εκδόσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του, καθώς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η PROTON BANK σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια. ευρώ. Όμως ο γνωστός και από τη δραστηριότητά του στον χώρο των ΜΜΕ επιχειρηματίας αγνοείται. Οι αρχές πιθανολογούν ότι έχει ήδη ή πρόκειται να διαφύγει στο εξωτερικό και πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να βρίσκεται στην Κύπρο, απ’όπου κατάγεται.
Ο Κυριακίδης πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alapis σχετίστηκε με το Λαυρεντιάδη από την παιδική του ηλικία.
Κύπριος ο Κυριακίδης
Γεννημένος στη Κύπρο το 1940 και πτυχιούχος της Νομικής Αθήνας, όπως ισχυρίζεται , ο Πέτρος Κυριακίδης υπήρξε στενός φίλος με τον πατέρα του Λαυρέντη, Βασίλη. Η σχέση αυτή μεταβιβάστηκε κατά κάποιο τρόπο στο γιο μετά του θάνατο του πατέρα. Ξεπέρασε , ωστόσο, τις τυπικότητες μιας απλής φιλίας μεταξύ δύο ανθρώπων που τους χωρίζουν 32 ολόκληρα χρόνια και αλληλοπλέχτηκε σε ένα αδιάλυτο, προσωπικό και επιχειρηματικό κουβάρι.
Κανείς δεν έχει κατανοήσει ως σήμερα την στενή σχέση των δύο ανδρών. Αρκετοί το αποδίδουν στην αγάπη και στην ανάγκη του Λαυρεντιάδη για πατρική φιγούρα, μετά την απώλεια του πατέρα του, άλλοι σε υπόγεια και περιπλεγμένα εταιρικά σχήματα.
Αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Λαυρεντιάδης θεωρεί ότι οφείλει την επιβίωση του μέχρι σήμερα στα «μαγικά» χέρια του Κυριακίδη. Οπαδός της ομοιοπαθητικής, ανάμεσα σε πλήθος εναλλακτικών θεραπειών, και γνώστης φυσιοθεραπευτικών μεθόδων ο Κυριακίδης θεωρείται ότι βοήθησε τον Λαυρεντιάδη εκεί όπου απέτυχαν τα συμβατικά φάρμακα.
Από τη παιδική του ηλικία ο Λαυρεντιάδης πάσχει από μια σπάνια μορφή ασθένειας του αίματος, η οποία μετεξελίχθηκε σε νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Ο Κυριακίδης φέρεται να χρησιμοποίησε τις εναλλακτικές μεθόδους και την πνευματική του δύναμη για να ανακουφίσει τον νεαρό φαρμακοβιομήχανο εκεί ακριβώς όπου τα προϊόντα παραγωγής του αδυνατούσαν να βοηθήσουν. Έκτοτε του αποδόθηκε το προσωνύμιο «γκουρού».
Ανθρωπος της εκκλησίας
Ο Πέτρος Κυριακίδης διατηρεί θερμή σχέση με την εκκλησία της Ελλάδας, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων και Κωνσταντινούπολης, την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου αλλά και μονών του Αγίου Όρους. Προέβαλλε μια σεβάσμια εικόνα με βιβλικό κατάλευκο μούσι, διαπεραστικό βλέμμα και ευγενείς τρόπους που σχεδόν τον ταυτοποιούσαν με το παρατσούκλι του. Παρότι διέθετε πολυπληθή προσωπική φρουρά και μετακινούταν με τη συνοδεία εντυπωσιακής πομπής από τζιπ επιδείκνυε την ασκητικότητα που προσιδιάζει σε άνθρωπο εσώτερης φώτισης που κατέχει θρησκευτικά βιβλιοπωλεία, σουπερμάρκετ οργανικών προϊόντων και βιολογικά μανάβικα.

2 σχόλια

  1. Ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

    Ο βιβλιοπώλης που έγινε εκδότης
    Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση Λαυρεντιάδη. Ο βιβλιοπώλης που τον στήριξε όπως λέει όταν έμεινε ορφανός, έγινε ξαφνικά επιχειρηματίας. Όχι μόνο είναι μέλος ΔΣ των εταιρειών Λαυρεντιάδη, αλλά φαίνεται να έχει αγοράσει μετοχές από τουλάχιστον 20 Μέσα Ενημέρωσης. Η χρηματοδότηση προήλθε βέβαια από την Proton και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

    Ο Βενιζέλος δίνει 100 εκατομμύρια στην Proton και λίγο αργότερα άλλα 800 για να την κρατικοποιήσει. Και όχι μόνο αυτό. Φροντίζει να βάλει τροπολογία στο νόμο 4002/11 η οποία προβλέπει ακαταδίωκτο αναδρομικά από το 1996 για όσους υπουργούς οικονομικών έχουν επιδοτήσει τις Τράπεζες

    O Διονύσης Παναγιωτάκης !!! Ο ανταυτού του Βουβουζέλου ....

    Είναι ο άνθρωπος που "έλυνε … έδενε … και φέσωνε … " στο πλευρό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στις εκλογές του 2012.

    Είναι ο κολλητός και σχεδόν καθημερινός συνδαιτυμόνας του Βαγγέλη Βενιζέλου στο εστιατόριο του HILTON και όχι μόνον .

    Είναι ο σκηνοθέτης του Βουβουζέλου, που αγόρασε από τον όμιλο Κυριακίδη ( συνέταιρου του υπόλογου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αρχιλαμόγιου Λούα-Λούα , ιδιοκτήτη της PROTON BANK που διευκόλυνε και δανειοδότησε ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος.)

    Διαχειριζόταν τα διαφημιστικά κονδύλια και έχει αναλάβει όλες τις προεκλογικές τηλεοπτικές παραγωγές του κόμματος ΘΑΣΟΚ και του πιστώνεται η ιδέα της αίθουσας συνεντεύξεων του 5ου ορόφου, στην οποία υπήρχε ο λευκός τοίχος με την πράσινη οριζόντια γραμμή και τη λέξη «Αρχίζουμε»….

    (ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ … Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ … ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ…;;;)

    ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟ, ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
    ΕΚΑΝΕΣ “ΠΛΑΤΕΣ” ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ ΣΚΑΡΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΗΘΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΝΑΙ “Η ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμαρώστε τον “ Aρχηγό Βενιζέλο” και τους επίλεκτους “συνεργάτες” του ...

    Ο Λαυρεντιάδης έγινε τραπεζίτης αγοράζοντας μετοχές της OMEGA BANK. Μέλη του ΔΣ ήταν ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του μετέπειτα πρωθυπουργού και ο Νίκος Μπακατσέλος, συγγενής της γυναίκας του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Η Τράπεζα Proton, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, χρησιμοποιήθηκε από τον Λαυρεντιάδη, όπως η Τράπεζα Κρήτης από τον Κοσκωτά. Για να χρηματοδοτεί δηλαδή τις επιχειρήσεις του.

    Ο Λαυρεντιάδης πέρασε πρώτα από τα πολιτικά γραφεία, έγινε αιμοδότης του πολιτικού συστήματος, κινήθηκε με ένα κοκτέιλ ως τις εκθέσεις τέχνης και τις κοσμικές συγκεντρώσεις και κατέληξε στα γραφεία των εκδοτών με ένα μπλοκ επιταγών στο χέρι.

    Ο Βενιζέλος φρόντισε να περάσει τροπολογία (08/2011), υποστηριζόμενος από το ΛΑ.Ο.Σ... με την οποία αθωώνονται αναδρομικά από το 1997 (!) όσοι Υπ. Οικονομικών προχώρησαν σε πριμοδοτήσεις τραπεζών κατά παρέκκλιση του ν. 2362/95.

    Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως στην Ελλάδα κανένας επιχειρηματίας δεν ανακάλυψε μόνος την υπεξαίρεση ή την αυθαιρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση