GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Νόμιμος αντιπρόσωπος» ο νέος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης

Οι «Φίλοι της Συρίας» καλούν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Άσαντ να «παραμερίσει»   Ο νέος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης α...

Οι «Φίλοι της Συρίας» καλούν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Άσαντ να «παραμερίσει»
 
Ο νέος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης αναγνωρίστηκε ως «ο νόμιμος αντιπρόσωπος του συριακού λαού» από τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας που συναντώνται στο Μαρακές.
Οι «Φίλοι της Συρίας» καλούν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ-Άσαντ να «παραμερίσει», σύμφωνα με σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που εξασφάλισε το Ρόιτερς.
Στο ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφουν 130 αντιπρόσωποι δυτικών και αραβικών χωρών , διεθνών οργανισμών και επίσης αντιπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης, διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι θα υπάρξει «σοβαρή απάντηση» σε οποιαδήποτε χρήση από την κυβέρνηση ‘Ασαντ χημικών ή βιολογικών όπλων.     
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε στο Μαρακές ότι είναι πολύ νωρίς για τη Γαλλία να εξοπλίσει τους σύρους αντάρτες που προσπαθούν να εκδιώξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-’Ασαντ. «Για την ώρα έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε κάποια κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Θα δούμε τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Φαμπιούς πριν από την έναρξη της διάσκεψης.  
Σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, παρά την αναγνώριση του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, η Ουάσινγκτον δεν προτίθεται να την εξοπλίσει.  
Η Ρωσία, δια του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι με την αναγνώριση αυτή, οι ΗΠΑ «ποντάρουν σε μια νίκη με όπλα» του συνασπισμού.  
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση