GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν θα αποδεχθούμε το ναζισμό»

Κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής, ξενοφοβικής βίας και του νεοναζισμού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ε...

Κατά της ρατσιστικής, κοινωνικής, ξενοφοβικής βίας και του νεοναζισμού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους έστειλε το μήνυμα ότι είναι κατά της Χρυσής Αυγής και των φαινομένων ρατσιστικής βίας.
Ανέφερε ότι η υποκατάσταση του κράτους δεν είναι μία ανεκτή, μία συνταγματικά αποδεκτή επιλογή. Και τόνισε ότι «η έννομη τάξη δεν ανέχεται κάλυψη εγκληματικών πράξεων».
Στάθηκε στα τέσσερα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτά είναι η λειτουργία της αστυνομίας, η επιρροή και οι πρακτικές της. Δεύτερο μέτωπο ανέφερε ότι είναι τα σχολεία και το τρίτο μέτωπο είναι η έντονη παρουσία των ομάδων στο εσωτερικό της εκκλησίας και σε λατρευτικές εκδηλώσεις. Τέταρτο και πιο προβληματικό χαρακτήρισε την αντίληψη που έχουν ορισμένα ΜΜΕ να σκέφτονται ότι αυτά πουλάνε και γι’ αυτό έχουν ενδιαφέρον.
Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει αυτή την πρωτοβουλία «ως πρωτοβουλία που την αφήνουμε στη διάθεση όλων των πολιτικών και άλλων δυνάμεων και τους καλούμε να συσπειρωθούν».
Τόνισε τη λειτουργία παρατηρητηρίου που θα λειτουργεί κατά των φαινομένων βίας αλλά και στην λειτουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο (θα βγει στον αέρα αύριο) για τα συγκεκριμένα φαινόμενα. Και σημείωσε ότι εκτός από το βίντεο που δημιουργήθηκε, θα γίνει και ημερίδα διεθνούς επιπέδου τον Ιανουάριο.
«Δεν θέλουμε μόνο καταγραφή περιστατικών ούτε μόνο επικοινωνιακή ανάδειξη. Ζητάμε πιο θετικό περιεχόμενο, νομική συνδρομή στα θύματα, ανάδειξη θετικών πρακτικών».
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι θα υπάρχει τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών αλλά και χώρος για την υποδοχή του κοινού. «Δεν αρκεί μόνο η αντιμετώπιση, πρέπει να αντιμετωπιστεί και ο αυτουργός. Που είναι το αντισυνταγματικό κόμμα της Χρυσής Αυγής», είπε χαρακτηριστικά.
«Ήδη έσπευσαν να πουν εκπρόσωποι της ότι θα κάνουν την εθνική αυγή. Ο εγκωμιασμός του ναζισμού, το κίνημα αυτό με βάση αντιβαίνει το άρθρο 29/1 Συντάγματος. Ο ποινικός κώδικας προσδιορίζει ποια είναι τα θεμελιώδη στοιχεία», σημείωσε. Και τόνισε: «Η έννομη τάξη έχει μηχανισμούς που μπορούν να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα». Ανέφερε δε ότι αφετηρία είναι η καταδίκη του φαινομένου από το σύνολο του πολιτικού τόξου.
«Φτάσαμε να απολογούμεθα διεθνώς γιατί βουλευτής μετέχει στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε, υπονοώντας τη δράση της Ελένης Ζαρούλια.
Και τόνισε ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και όλα τα κόμματα να λειτουργήσουν από κοινού για να μη μετέχει η Χρυσή Αυγή σε διάφορες αντιπροσωπείες και θα συγκαλέσει την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Το θέμα πάντως του σχηματισμού φορέα από τον Ανδρέα Λοβέρδο απέφυγε να το σχολιάσει.

10 σχόλια

  1. EΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΖΩΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΒΕΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΟΤΑΝ ΑΡΠΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΙΧΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΤΙΒΗΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΒΑΡΗ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.ΑΤΙΜΕ ΔΙΚΟΛΑΒΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΟΥ ΕΡΓΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΣΑΣ; Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; ΑΡΠΥΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τράβηξε τα βλέμματα η Άννα Διαμαντοπούλου, όταν στο πάρτι που διοργάνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος για την ονομαστική του εορτή, χόρεψε ζεϊμπέκικο.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ έδωσε πάρτι το βράδυ του Σαββάτου στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επί της οδού Μασσαλίας. Μάλιστα υπήρχε και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική από δύο νεαρούς μέλη της ΔΗΜΑΡ. Ο ένας έπαιζε μπουζούκι και ο άλλος ακορντεόν.

    Το πιο εντυπωσιακό που συνέβη στο πάρτι ήταν το ζεϊμπέκικο που χόρεψε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, υπό τους ήχους του ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας: «Είναι ένας ελληνικός χορός, το ζεϊμπέκικο είναι άλλωσε χορός της χαρμολύπης», έλεγε αργότερα η κυρία Διαμαντοπούλου.

    Την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε να χορεύει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος στη συνέχεια έριξε και αυτός μια στροφή υπό τους ήχους του «Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» στο πάρτι του πιστού συνεργάτη του.

    Παρόντες ήταν σχεδόν το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη της, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λικούδης, Νίκος Μπίστης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ γύρω στα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουβέλη, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρίσκεται την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων. Επίσης, παρόντες ήταν η Αλεξία Μπακογιάννη, ο αδελφός της δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι κυρίως τηλεοπτικοί.

    Το πάρτι τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.


    Εδώ ο κόσμος καίγεται, δεν έχει να αγοράσει πετρέλαιο, φαγητό για τα παιδιά του, φάρμακα κλπ και εκείνοι ...γλεντάνε και χτενίζονται και κάνουν προκλητικά γλέντια !
    Γι' αυτό και ο Σύριζα θα πάει στο 40% και η Χρ. Αυγή στο 30% ! Ήδη το ΠΑΣΟΚ σήμερα έγινε 2 κομμάτια και θα διασπαστεί κι άλλο, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, με τη μαζική φυγή χιλιάδων στελεχών και μελών. Η ΝΔ είναι στα όρια της παράκρουσης, αφού πολλοί βουλευτές δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά και τη κατάργηση των τριτεκνικών- πολυτεκνικών επιδομάτων και είναι έξαλλοι με Στουρνάρα και Βρούτση !

    Η πρόταση είναι απλή : Μέχρι να φύγει το μνημόνιο, κανένας μισθός στο Δημόσιο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2000 ευρώ ( μαζί με όλα τα επιδόματα- υπερωρίες ή ότι άλλο ). Και η σύνταξη ( ακόμα κι αν παίρνει κανείς 3-4 μαζί ) δεν θα πρέπει, συνολικά, να ξεπερνά τις 2500 ευρώ καθαρά. Κι όποιος πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής, περιφερειάρχης, δήμαρχος και κάθε ανώτερο στέλεχος του Δημοσίου ή δ. υπάλληλος ή συνταξιούχος, έχει οικογενειακές καταθέσεις πάνω από 200.000 ευρώ μετρητά, μέχρι το 2020 να λαμβάνει μόνο το βασικό μισθό 580 ευρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εμείς δεν αποδεχόμαστε τον ναζισμό των στελεχών του κόμματος σου που μπήκαν στην πολιτική με τρύπια παντελόνια και έφυγαν δισεκατομμυριούχοι έχοντας την κύρια ευθύνη της σημερινής μας κατάντειας.
    Κύριε "δημοκράτη" Βενιζέλο.

    ΚΠ

    Υ.Γ. Ειλικρινά αναρωτιέμαι:
    Πώς είναι δυνατόν κάποιοι εκφραστές του σύγχρονου πολιτικού φάσματος να είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2/59 EΛΑ ΝΤΕ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΑΕΣΤΡΟΣ Ο ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.ΕΙΔΕΣ ΦΙΛΙΑ ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ.ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτσε ρε Βαγγέλη, σε ποιους νομίζεις πώς μιλάς; Τριάντα χρόνια τον εκκολάψατε, τον ζεστάνατε στην αγκαλιά σας, ανεχόμενοι δεξιούς και αριστερούς τραμπούκους, παραβλεποντας το δίκαιο και τους νόμους, σπιλώνοντας τη μνήμη των θυμάτων τους, τώρα που τους βάλατε στη Βουλή σε έπιασαν οι ευαισθησίες σου;

    Μέχρι πέρυσι κάτι οι νεοφασίστες του Καρατζακουρούμ κάτι οι νεοναζιστές του Πορδοπόντικα, κοψίδια από τη ΝΔ κόβουν, υπολογίζατε. Τώρα προς τι το φτηνό θέατρο που παίζεις;

    Τριάντα χρόνια ρημάξατε τη Χώρα, πασοκοποιήσατε την πολιτική και τα κόμματα, πασοκοποιήσατε την κοινωνία. Και τώρα βαλάκα σε έπιασαν οι "δημοκρατικές' σου ευαισθησίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ταλαντούχος κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος...

    ο πανεπιστημιακός καθηγητής
    ο Συνταγματολόγος à la carte
    ο Υπουργός Προπαγάνδας του "Αείμνηστου"
    o Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών
    ο Υπουργός Ανάπτυξης
    ο Υπουργός Δικαιοσύνης
    ο Υπουργός Πολιτισμού
    ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
    ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας
    ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

    δεν είχε αντιληφθεί ότι δρουν νεοναζιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα.

    δεν είχε δει στα καθεστωτικά κανάλια βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να συζητούν με νεοφασιστικά κατακάθια

    δεν είχε αντιληφθεί ότι αριστεροί τραμπούκοι λυμαίνονται τα πανεπιστήμια

    Τώρα που κοντεύει να μείνει μόνος στο ΠΑΣΟΚ, σαν τον ηρωικό Ζίγδη στην Ένωση Κέντρου, αρχίζει να βλέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λένε ότι το πολιτικό βάρος ενός κόμματος δεν μετράται, ζυγίζεται. Έτσι, τι κι αν το ΠΑΣΟΚ έπιασε το 10%, δεν έχει σημασία. Και το 5% να πιάσει, πάλι δεν έχει σημασία. Άμα πέσει κάτω από το 3% δεν θα έχει πια καμία απολύτως σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση