GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πούτιν απαγόρευσε τις υιοθεσίες παιδιών από αμερικάνους!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τον αμφιλεγόμενο νόμο που απαγορεύει στους Αμερικανούς πολίτες να υιοθετήσουν ορφανά παιδιά απ...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τον αμφιλεγόμενο νόμο που απαγορεύει στους Αμερικανούς πολίτες να υιοθετήσουν ορφανά παιδιά από τη Ρωσία και ήδη μπλοκάρονται 52 επικείμενες υιοθεσίες.
Ο νόμος χαρακτηρίζεται ένα από τα πιο εχθρικά μέτρα που έχει λάβει η Μόσχα έναντι της Ουάσινγκτον μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, και αποτελεί αντίποινα για τη λεγόμενη "λίστα Μαγκνίτσκι" των ΗΠΑ με την οποία επιβάλλονται κυρώσεις στους Ρώσους που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο νέος νόμος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και θεωρείται βέβαιο ότι θα κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον.
Πρόκειται για τη ρωσική απάντηση στη «λίστα Μαγκνίτσκι» που ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο και προβλέπει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στο θάνατο του Ρώσου δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι σε φυλακή της Μόσχας το 2009 ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Παράλληλα, τιθενται εκτός νόμου ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση