GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται ως «εθνική σωτηρία»

«Για μια ακόμη φορά το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται ως «εθνική σωτηρία»» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την απόφαση εκταμίευσης της δό...



«Για μια ακόμη φορά το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται ως «εθνική σωτηρία»» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup και τα νέα «μνημονιακά μέτρα».
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει την απόφαση του Eurogroup παρόλο που δεν δίνεται δίκαιη και βιώσιμη απάντηση στο χρέος και παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως άλλωστε ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια μπροστά στις ακραίες συνέπειες της άγριας πολιτικής λιτότητας στην οικονομία και την κοινωνία, προωθεί μια φορολογική μεταρρύθμιση που συνιστά ακραίο παράδειγμα λεηλασίας των εισοδημάτων των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων, κλείνοντας ταυτόχρονα κάθε στρόφιγγα ανάπτυξης».
Και συνεχίζει: «το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα αυτού που σήμερα χαρακτηρίζεται ως «εθνική επιτυχία» είναι τα πρόσθετα μέτρα που σκοπεύουν να παρουσιάσουν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα το επόμενο διάστημα ως ανυπέρβλητη αναγκαιότητα και θα είναι πάλι τα τελευταία μέχρι τα επόμενα».
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «η μόνη προοπτική διεξόδου της κοινωνίας από την πολιτική της ακραίας λιτότητας είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η στήριξη του εναλλακτικού στρατηγικού σχεδίου της αριστεράς, με βασικούς πυλώνες την προστασία της εργασίας, την ανάπτυξη, την κοινωνικά δίκαιη φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά».
Πηγή: epikaira.gr

4 σχόλια

  1. Άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στη βάση της Χρυσής Αυγής προτείνει ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία που τιτλοφορείται «ήρθε η ώρα να ενώσουμε τη βάση της παράταξης» το στέλεχος της ΝΔ σημειώνει ότι η βάση της Χρυσής Αυγής (και των ΑΝΕΞΕΛ) είναι κυρίως «δικοί μας άνθρωποι» που θέλουν «δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας».
    Ο Κρανιδιώτης απευθύνει κάλεσμα για ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας «ενώνοντας τη βάση της με την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των λαϊκών ανθρώπων (των χρυσαυγιτών) με πρακτικές πολιτικές: καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης κι εγκληματικότητας». Οι περισσότεροι χρυσαυγίτες άλλωστε σημειώνει «δεν είναι εραστές της δραχμής ή του δολαρίου».
    Ο Φαήλος Κρανιδιώτης από τη μια χαρακτηρίζει τους νοσταλγούς του χίτλερ «πατριώτες της διπλανής πόρτας» και από την άλλη έχει το θράσος και χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «φασιστοειδή απόφυση» ενώ χρησιμοποιεί ακραία εμφυλιοπολεμική γλώσσα απέναντι στην Αριστερά που θυμίζει τα άρθρα της χουντοφασιστικής εφημερίδας “Στόχος”
    Ο Φαήλος παραμένει εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα φέρεται να είναι και ο βασικός συντάκτης της αισχρής ανακοίνωσης της 5ης Δεκέμβρη που απειλούσε εμμέσως με κήρυξη στρατιωτικού νόμου με φρασεολογία που μυρίζει ναφθαλίνη από τα εμφυλιοπολεμικά χαρακώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τους άτακτους του Τσε, στους τακτοποιημένους του Μανόλο £££££££

    Το επαναστατικό, αντισυστημικό, αριστερό πρόσωπό του έδειξε για άλλη μια φορά ο Σύριζα δια μέσου του επίσημου έντυπου όργανου του κόμματος, την ΑΥΓΗ.
    Σε ένα άρθρο – γροθιά στο κατεστημένο, η ΑΥΓΗ δίνει ηχηρό ράπισμα στην πλουτοκρατία και το τραπεζοκεντρικό καπιταλιστικό σύστημα.

    Το άρθρο, που έχει τίτλο “Νέα ελληνική επιχειρηματικότητα για νέα εθνική αυτοπεποίθηση”, ξεκινάει ως εξής:
    “Επιχειρηματικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία της Μαριάννας Λάτση στη χθεσινή εκδήλωση στο “Παλλάς Αθηνά” (έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), όπου υπογράμμισε και την ανάγκη συμβολής της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης….”

    (διαβάστε το υπόλοιπο εδώ.

    ////////////////////////////////////
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν είστε πολύ αριστερός μπορεί να τραυματιστείτε ψυχικά. Διαβάζετε υπ’ ευθύνη σας)

    Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι οτι μέρα με τη μέρα ο επαναστάτης Αλέξης κάνει πολιτική στροφή.

    Από τους άτακτους του Τσε Γκεβάρα, στους τακτοποιημένους του Μανόλο Μπλάνικ.


    http://amantomatimou.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ (ΥΠ)ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ...ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
    50+ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Χ Ρ Ε Ο Σ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΓΚΑΒΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ+++ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ+++!!!
    ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ !!!
    ΑΜΕΣΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ !!!
    ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. !!!
    ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νέο αίμα στον Σύριζα από τους Κεκαυμένους. όλοι οι γραφικοί χωράνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση