GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Manpower: Επιβράδυνση των απολύσεων στη χώρα

Ένα ακόμη δύσκολο τρίμηνο για την αγορά εργασίας αναμένουν οι Έλληνες εργοδότες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνα...


Ένα ακόμη δύσκολο τρίμηνο για την αγορά εργασίας αναμένουν οι Έλληνες εργοδότες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ωστόσο, παρά το ότι ο Δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης διατηρεί το αρνητικό του πρόσημο για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο, ο ρυθμός των απολύσεων δείχνει να επιβραδύνεται και οι προοπτικές απασχόλησης για το Α’ τρίμηνο του 2013 ενισχύονται σε πέντε από τους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας, τόσο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όσο και με το Α’ τρίμηνο του 2012.
Καθώς το 9% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν, το 25% μείωση ενώ το 66% δεν προβλέπει μεταβολή, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2013 διαμορφώνονται στο -16%.
Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διατηρούνται αμετάβλητες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ βελτιώνονται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το Α’ Τρίμηνο του 2012.
Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε -11%, παραμένοντας αρνητικές σε κάθε τρίμηνο των τελευταίων τριών ετών. Ωστόσο, ο Δείκτης εμφανίζει αύξηση της τάξης των 2 ποσοστιαίων μονάδων, σε σχέση τόσο με το προηγούμενο τρίμηνο όσο και με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Στο εξής, ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων της Έρευνας θα αφορά εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.
Διαβάστε όλη την έρευνα Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση