GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον Μάρτιο η δίκη αξιωματικού που έκανε αποκαλύψεις στο Wikileaks

Η δίκη σε στρατοδικείο του Αμερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι μεταβίβασε στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χ...

Η δίκη σε στρατοδικείο του Αμερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι μεταβίβασε στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα, αναβλήθηκε από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο του 2013, ανακοίνωσε σήμερα μια στρατοδίκης.
Ο κ. Μάνινγκ παρίστατο την εβδομάδα αυτή στη στρατιωτική βάση στο Φόρτ Μιντ (Mέριλαντ) στις προκαταρκτικές ακροάσεις πριν από τη δίκη που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου.
Ομως η δικαστής, συνταγματάρχης Ντενίζ Λίντ, δήλωσε σήμερα ότι η δικαιοσύνη χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τα επιχειρήματα της υπεράσπισης και της εισαγγελίας.
Η δίκη στο στρατοδικείο, που αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες, θα μπορούσε στη συνέχεια να ξεκινήσει στις 6 ή στις 18 Μαρτίου, διευκρίνισε η δικαστής.
Ο στρατιώτης Μάνινγκ, 24 ετών, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια επειδή μεταβίβασε στο WikiLeaks μεταξύ του Νοεμβρίου 2009 και του Μαΐου 2010, αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και 260.000 τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που προκάλεσαν καταιγίδα στην παγκόσμια διπλωματία
Κατά την προκαταρκτική ακρόαση αυτή την εβδομάδα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την απόρριψη όλων των κατηγοριών εναντίον του πελάτη τους, υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες κράτησης του Μάνινγκ επί εννέα μήνες στη στρατιωτική βάση του Κουάντικο στην Βιρτζίνια (ανατολικά) ήταν μια «παράνομη προληπτική τιμωρία» που απαγορεύεται από το στρατιωτικό κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση