GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκβίαζε 15χρονη με γυμνές φωτογραφίες...

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες ένας 21χρονος ο οποίος διώκεται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβία...

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες ένας 21χρονος ο οποίος διώκεται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Ο δράστης εκβίαζε μια 15χρονη Ελληνίδα, μόνιμη κάτοικος Λονδίνου, ανεβάζοντας γυμνές φωτογραφίες της στο Facebook. Η ανήλικη κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλοντας ότι πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί με ένα άγνωστο άτομο, μέσω Facebook και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές της, γυμνές φωτογραφίες.
Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη αρνείτο να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της.
Λόγω των απειλών του δράστη, η ανήλικη εξαναγκάστηκε να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες καθώς και βίντεο. Μετά από άρνησή της να του στείλει ακόμη περισσότερα αρχεία, ο δράστης παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Επιπλέον, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα μεταβεί στο σπίτι της με φίλους του για να τη χτυπήσει.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο  κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα  κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκαν αρχεία βίντεο και φωτογραφιών της ανήλικης ενώ βρέθηκαν φωτογραφίες και από έτερο άτομο, το οποίο ήταν στα όρια της ανηλικότητας.
Επιπλέον, όπως προέκυψε ο δράστης συνομιλούσε με την ανήλικη χρησιμοποιώντας στο προφίλ του στοιχεία συγγενικού του προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση