GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξήθηκαν κατά 16% τα ναυάγια το 2012

Μελέτη της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz που δημοσιεύεται σήμερα καταγράφει 106 ναυάγια πλοίων άνω των 100 τόνων μικτού φορτί...

Μελέτη της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz που δημοσιεύεται σήμερα καταγράφει 106 ναυάγια πλοίων άνω των 100 τόνων μικτού φορτίου σε όλον τον κόσμο για το 2012 μία αύξηση 16% σε σχέση με το το 2011, με τον αριθμό αυτό πάντως να είναι μειωμένος κατά 27% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της δεκαετίας 2001-2010.
Η χρονιά που πέρασε σηματοδοτήθηκε από δύο σημαντικές ναυτικές καταστροφές, αυτή του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρντια, στις 13 Ιανουαρίου, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων, και του πορθμείου Ράμπαουλ Κουΐν ανοικτά της Παπούας-Νέας Γουϊνέας, στις 2 Φεβρουαρίου, με πάνω από 110 θύματα.
Όπως και στην περίοδο 2001-10, στην πλειονότητά τους τα ναυτικά ατυχήματα αποτελούνταν από ναυάγια φορτηγών πλοίων και ακολουθούν τα ναυάγια μικρότερων σκαφών και λέμβων.
Επιπλέον, όπως ακριβώς και στην αρχή της δεκαετίας του 2000, ως επί το πλείστον τα ναυάγια που καταγράφηκαν πέρυσι σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κίνας και στη νοτιοανατολική Ασία, 30 τον αριθμό, στα ανατολικά νερά της Μεσογείου και στον Εύξεινο Πόντο (15), καθώς και στα ανοικτά της Ιαπωνίας, της Βορείου Κορέας και της Κίνας (10), προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης.
Ο παράγοντας ανθρώπινο σφάλμα, που κατά κόρον οφείλεται στην κόπωση, παραμένει η κυριότερη αιτία των ναυτικών ατυχημάτων.
«Δίνονται λιγοστά χρήματα για την συντήρηση και την επισκευή», εξηγεί στη μελέτη ο Σβεν Γκέρχαρντ, ειδήμονας στα ναυτιλιακά του ομίλου Allianz.
Πληροφορίες: AMΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση