GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ρυθμούς ΕΣΠΑ η Κρήτη

Σε ρυθμούς ΕΣΠΑ η Κρήτη Για ακόμη μεγαλύτερες απορροφήσεις για την Κρήτη από το ΕΣΠΑ το 2013, παρά την υπερκάλυψη των στόχων του 2012,...

Σε ρυθμούς ΕΣΠΑ η Κρήτη


Για ακόμη μεγαλύτερες απορροφήσεις για την Κρήτη από το ΕΣΠΑ το 2013, παρά την υπερκάλυψη των στόχων του 2012, μίλησε σήμερα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, δηλώνοντας, ότι το 2013 θα είναι η καλύτερη χρονιά για την Κρήτη σε επίπεδο απορροφήσεων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2007- 2013.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης, σε σημερινές δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συνεργασία Περιφέρειας, Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, φορέων υλοποίησης έργων και αναδόχων, αποτέλεσμα της οποίας, όπως είπε, ήταν να ξεπεραστεί ο στόχος των απορροφήσεων κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Κατά τον κ. Αρναουτάκη, οι στόχοι της Περιφέρειας Κρήτης δεν σταματούν εδώ, καθώς το 2013 ο πήχης ανεβαίνει στα 110 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Ακόμη στις δηλώσεις του έκανε ειδική αναφορά στα κονδύλια που απορρόφησε η Κρήτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), τα οποία χαρακτήρισε προσθετικούς πόρους αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κλείσαμε το 2012, απορροφώντας από το ΠΔΕ περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκύρια παίρνουμε για την Κρήτη και χρήματα εκτός από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για προσθετικούς πόρους και στόχος μας είναι από την πρώτη ημέρα να φέρνουμε προσθετικούς πόρους για την Κρήτη».
Ακόμη, αναφερόμενος στα 64 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ και στα 50 εκατομμύρια του ΠΔΕ, μίλησε για σημαντική δουλειά και εξήρε το έργο των εργαζόμενων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και των φορέων υλοποίησης.
«Η σημαντικότητα του 2013 για την Κρήτη δεν αφορά μόνο το ΕΣΠΑ αλλά και την προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου», επισήμανε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε, ότι «εκτός από τα 110 εκατομμύρια ευρώ που θα πρέπει να απορροφήσουμε- και αυτό θα φανεί στο τέλος του χρόνου- θα πρέπει να δούμε και τις διαδικασίες ένταξης νέων έργων στη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά το 2014».


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση