GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκάνδαλο 200 εκατ. ευρώ σε 4 Πανεπιστήμια...

Ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο ερευνά η Οικονομική Αστυνομία, το οποίο ίσως υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ και αφορά την κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδ...

Ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο ερευνά η Οικονομική Αστυνομία, το οποίο ίσως υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ και αφορά την κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυρίως της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εξ αυτών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ένα άλλο στην περιοχή της Θράκης.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποφεύγουν να αφήσουν να διαρρεύσει οποιοδήποτε στοιχείο για τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες θεωρούνται άκρως σοβαρές και μνημονεύονται σαν «σκάνδαλα αντίστοιχα με αυτά του Παντείου Πανεπιστημίου».
Την έρευνα φέρεται να διαχειρίζονται τα Τμήματα Προστασίας της Δημόσιας Περιουσίας και Προστασίας της Οικονομίας. Εναυσμα για την υπόθεση ήταν ενημερωτικό έγγραφο της OLAF που φέρεται να έχει συνταχθεί το καλοκαίρι του 2011.
Το έγγραφο αυτό αφορούσε υφαρπαγή χρημάτων από ερευνητικά προγράμματα - στον τομέα της Πληροφορικής και όχι μόνο - σε τουλάχιστον επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως στην Ιταλία, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Πολωνία αλλά και στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για τη χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ έρευνα ανέρχεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ ετησίως κατά τη διάρκεια του 7ου Προγράμματος-Πλαισίου.
Σύμφωνα με πηγές της OLAF, «η έρευνα ξεκίνησε από την Ιταλία, όπου ανακαλύφθηκαν τουλάχιστον 22 προγράμματα με συνολικό ποσό καταβληθείσης χρηματοδότησης άνω των 50 εκατ. ευρώ, όπου υπήρξε εμπλοκή εταιρειών-σφραγίδων ως συνεταίρων ή υπεργολάβων».
Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο της OLAF, «εντοπίστηκαν δίκτυα συνδεόμενων μεταξύ τους εταιρειών που ασκούν δραστηριότητα σε διάφορα κράτη-μέλη, ότι είναι ύποπτα για την απαίτηση επιστροφής ανύπαρκτων δαπανών. Οι ύποπτες αυτές δραστηριότητες οργανώθηκαν με εξαιρετικά πολύπλοκο τρόπο, με πρόθεση να παραπλανήσουν τους υπάρχοντες μηχανισμούς ελέγχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Η έρευνα αυτή έφθασε και στην Ελλάδα και ανατέθηκε με πλήρη μυστικότητα στην Οικονομική Αστυνομία, ενώ συνεχή ενημέρωση έχουν υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη.
Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

1 σχόλιο

  1. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΒΡΙΣΑΝΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΗΛΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ .ΠΟΣΟ@@@@@@@@@@@@ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΟΛΟΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΔΕ Θ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ. Η ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση