GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντράγκι:Σταδιακή ανάκαμψη το 2013...

Την άποψη ότι το 2013 θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι,...

Την άποψη ότι το 2013 θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας ότι «ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα η ανάγκη η κεντρική τράπεζα να καταρτίσει μια στρατηγική εξόδου από τα έκτακτα μέτρα που δρομολόγησε για να αντιμετωπίσει την κρίση».
Παράλληλα, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου της στο ίδιο επίπεδο στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Μάριο Ντράγκι.
«Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αυτό καταδεικνύει πως δεν υπήρξε αίτημα να γίνει μια μείωση του επιτοκίου», ανέφερε ο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του οργάνου, στην οποία αποφασίστηκε η ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητο το κύριο επιτόκιό της στο 0,75%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.
Σημείωσε επίσης ότι τα επιτόκια των ομολόγων και τα ασφάλιστρα κινδύνου είναι «σημαντικά χαμηλότερα», οι χρηματαγορές είναι σε ισχυρότερη θέση και λιγότερο ευμετάβλητες.
Ο Ντράγκι επικαλέστηκε τις ισχυρές κεφαλαιακές ροές στην ευρωπεριοχή και την αύξηση των καταθέσεων σε τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που χαρακτήρισε «μια γενική σταθεροποίηση ορισμένων δεικτών της οικονομικής συγκυρίας».
«Αλλά όλα αυτά δεν έχουν φθάσει ακόμα στην πραγματική οικονομία», τόνισε ο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι «οι οικονομίες της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι αδύναμες».
«Έτσι, δεν υπήρχε λόγος να μεταβάλουμε την μεσοπρόθεσμη προοπτική της πολιτικής για την σταθερότητα των τιμών», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση