GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφισμα στήριξης στους πενταμηνίτες – Αναγκαιότητα για ανοιχτό Δημαρχείο (Bόλου)

Απόφαση για ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, με την προϋπόθεση το Δημαρχείο να ανοίξει τη Δευτ...

Απόφαση για ψήφισμα στήριξης στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, με την προϋπόθεση το Δημαρχείο να ανοίξει τη Δευτέρα, και τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από παρέμβαση εκπροσώπων των πενταμηνιτών που ζήτησαν παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κι άμεσα καταβολή των δεδουλευμένων τους με τη ΛΑΣ να διαφροποιείται και να δηλώνει ότι, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν μόνοι τους αν θα ανοίξουν το Δημαρχείο και θα υποδείξουν εκείνοι τις μορφές αγώνα των εργαζομένων.
Ο Παν. Μακρής, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, δήλωσε ότι είναι απλήρωτοι δυόμιση μήνες κι ότι τους απειλούν ότι, αν δεν δουλέψουνε θα απολυθούν. «Και δεν πληρωνόμαστε και δουλεύουμε τζάμπα κι έχουμε υποχρεώσεις, πολλοί κινδυνεύουν και με έξωση. Μας λένε ότι φταίει το ΕΚΒ και ο Δήμος» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ ο Γ. Μπαρέλης, επίσης εργαζόμενος στα προγράμματα ζήτησε να σταματήσει η τρομοκρατία, εκφράζοντας κραυγή αγωνίας ότι, το παιδί του πεινάει.
Λαμβάνοντας το λόγο η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή, ανέφερε ότι, σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο την ενημέρωσαν ότι, ο πρώτος κύκλος πληρωμών έχει ολοκληρωθεί, κι ότι υπήρχαν γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι εργοδότες δεν ήταν σε θέση να συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι, οι εργαζόμενοι απειλούνται και τρομοκρατούνται και ζήτησε να υπάρξει ψήφισμα και να απαιτηθεί από την κυβέρνηση να πληρώσει άμεσα τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απόγνωση.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, αναφέρθηκε στο ιστορικό και πως κατέληξε το ΙΝΕ ΓΣΕΕ να αναλάβει τα προγράμματα αυτά, διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Μάλιστα, χαρακτήρισε άνευ αντικειμένου τον μύθο όπως των αποκάλεσε των απειλών, επισημαίνοντας ότι, παντού, υπήρχαν προβλήματα στην καταβολή των πρώτων χρημάτων. Για την καταγγελία της σύμβασης τόνισε «Δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να απολύσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν υπάρχει, αδικαιολόγητη απουσία επί πέντε ημέρες τότε γίνεται καταγγελία σύμβασης. Ο Δήμος απλά στέλνει τις ημερήσιες καταστάσεις. Ήταν ξεκάθαρη η θέση μας από την αρχή».
Μάλιστα ανέφερε ότι, επιχειρείται από περιορισμένη μερίδα να καταστήσει συνένοχο το Δήμο Βόλου και τόνισε την αναγκαιότητα να ανοίξει το Δημαρχείο τη Δευτέρα. Και η κ. Μακρή συντάχθηκε με την άποψη να ανοίξει το Δημαρχείο τη Δευτέρα και να λειτουργήσει, ενώ πρότεινε να υπάρξει τη Δευτέρα, επικοινωνία με το Υπουργείο κι αν κρίνουν οι εργαζόμενοι σκόπιμο να κανονιστεί συνάντηση στην Αθήνα και να είναι και η ίδια παρούσα. Επιπλέον ζήτησε από το Δήμαρχο να κάνει έρευνα για το θέμα των καταγγελιών.
Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Κ. Νίκου, ζήτησε να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, ή να σταλούν τα χρήματα από τα κεντρικά ή να κλείσουν οι Δήμοι. Η δήλωση αυτή, προκάλεσε την οργή του Δημάρχου, ο οποίος δήλωσε ότι, αυτό θα σημάνει ότι δε θα πληρωθούν οι άλλοι εργαζόμενοι του Δήμου «Πείτε το ξεκάθαρα. Αυτό θέλετε? Εσείς τους καθοδηγείτε».
Λαμβάνοντας το λόγο ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος δήλωσε «Η ίδια η ΓΣΕΕ τους λέει ότι ευθύνεται ο Δήμος για την καταγγελία της σύμβασης και τους προτρέπει να ρθουν στο Δημαρχείο να κάνουν κατάληψη», με τον Δήμαρχο εμφανώς εκνευρισμένο να κατηγορεί τη ΛΑΣ για απίστευτη κοινωνική και πολιτική ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεται το θέμα. «Αφήστε τον λαϊκισμό. Αρκετά ο εμπαιγμός» δήλωσε ο κ. Σκοτινιώτης και συμφώνησε να βγει ψήφισμα αλλά να υπάρξει η προϋπόθεση ότι το δημαρχείο θα λειτουργήσει τη Δευτέρα.
 mycitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση