GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΚΚΕ για τα "γκαζάκια"...

Τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, είτε γίνονται ...

Τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες, είτε γίνονται από πολιτική ηλιθιότητα, είτε από επιλογή, τελικά θα στραφούν κατά του λαϊκού κινήματος»
«Το ΚΚΕ καταδικάζει κάθε πράξη ατομικής τρομοκρατίας. Είναι υπέρ του συλλογικά οργανωμένου πολιτικοποιημένου αγώνα, με συγκεκριμένα αιτήματα και απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Τέτοιες ενέργειες, είτε γίνονται από πολιτική ηλιθιότητα, είτε από επιλογή, τελικά θα στραφούν κατά του λαϊκού κινήματος και θα δικαιολογήσουν τον έτσι κι αλλιώς αδικαιολόγητο αυταρχισμό της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Αναφορικά με την ανεργία, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «δεν είναι προσωρινή».
«Η όποια ανάκαμψη συντελεστεί στην Ελλάδα με βάση το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και αυτά που προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα έχει ένα κριτήριο: Πού μπορεί να γίνει μεγάλη κερδοφορία, πού υπάρχει σχετικά λιγότερος ανταγωνισμός. Πράγμα που σημαίνει ανάπτυξη με ανεβασμένη ανεργία, με μόνιμη ανεργία ή εναλλασσόμενη ανεργία και απασχόληση», επισημαίνει το ΚΚΕ.
Όπως υπογραμμίζει «οι συνηθισμένοι αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα δεν αρκούν. Τώρα πρέπει και χρειάζεται ένας διαφορετικός αγώνας, που είναι επίθεση, που είναι πάλη κατά της ΕΕ, που είναι αγώνας ο λαός να ‘ρθει στην εξουσία. Σε αυτό το δρόμο εάν φοβηθούν μπορεί να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις».
Όσον αφορά στην ναυπηγική βιομηχανία το ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «στη δική μας πολιτική πρόταση, η ναυπηγική βιομηχανία, είτε είναι κατασκευή είτε είναι επισκευή, είτε πλοίων της γραμμής, είτε πλοία που έχουν σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα και με ευθύνη του κράτους».
«Για μας κάθε βήμα πίσω στη ναυπηγική βιομηχανία δεν είναι μόνο τραγικό για τους εργαζόμενους, είναι και για σας τους ίδιους, αλλά είναι ένα σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξη υπέρ του λαού, όπως την καταλαβαίνουμε εμείς, που σχετίζεται οπωσδήποτε και με το συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιηθεί είναι ότι απέναντί σας έχετε μια πολιτική απολύτως συνειδητή», τονίζει το ΚΚΕ.
«Ξέρουν τι κάνουν η κυβέρνηση και η ΕΕ και αυτό που συντελείται είναι η συγκέντρωση των δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένα ναυπηγεία των ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης. Και αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που κυνηγάει η κυβέρνηση και που δυστυχώς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν είναι να γίνουν επενδύσεις εκεί που το κεφάλαιο ελπίζει σε κερδοφορία. Ε, το κεφάλαιο δεν πρόκειται να επενδύσει στη ναυπηγική βιομηχανία, άρα η σύγκρουση πρέπει να είναι και στα άμεσα προβλήματα της αναδουλειάς και της ανεργίας, αλλά και σε μια ανάπτυξη που πρέπει να γίνεται από το λαό και για τις ανάγκες του και όχι για τα μονοπώλια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση