GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκοτώθηκε ο μουλάς Ναζίρ

Σκοτώθηκε ο μουλάς Ναζίρ Ο μουλάς Ναζίρ, Πακιστανός πολέμαρχος οι μαχητές του οποίου πολεμούν κατά των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανισ...

Σκοτώθηκε ο μουλάς Ναζίρ
Ο μουλάς Ναζίρ, Πακιστανός πολέμαρχος οι μαχητές του οποίου πολεμούν κατά των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Νότιο Ουαζιριστάν, στις περιοχές των φυλών του βορείου Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν πηγές των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Δύο πύραυλοι έπληξαν όχημα στο οποίο επέβαινε ο μουλάς Ναζίρ και πέντε μαχητές του. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, αλλά η πληροφορία επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί.
Ο μουλάς Ναζίρ θεωρείται ο σημαντικότερος πολέμαρχος του Νοτίου Ουαζιριστάν και έχει γίνει στόχος πολλών επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί άνθρωποι του περιβάλλοντός του. Διασώθηκε επίσης από επίθεση αυτοκτονίας στην Γουάνα, την κυριότερη πόλη του Νοτίου Ουαζιριστάν.
Ο μουλάς Ναζίρ είχε σχέσεις και με το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, το οποίο ιδρύθηκε το 2007 και πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν. Το Κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα Γιουσάφζαϊ, της μικρής Πακιστανής, υπέρμαχης των δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση, η οποία νοσηλεύεται στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγη: enikos.gr

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση