GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Θράσος η απόλυση των καθαριστριών"...

«Με θράσος, η κυβέρνηση που βλέπει στη θητεία της την κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας, φροντίζει για την άμεση απώλεια του ελάχιστου εισοδή...

«Με θράσος, η κυβέρνηση που βλέπει στη θητεία της την κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας, φροντίζει για την άμεση απώλεια του ελάχιστου εισοδήματος που είχαν οι 300 καθαρίστριες στις ΔΟΥ και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απόλυση καθαριστριών από εφορίες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «σε μια περίοδο που η ανεργία των γυναικών έχει φτάσει σε ασύλληπτα ποσοστά, η ανάλγητη σημερινή εξουσία διαλύει με τόσο άμεσο τρόπο τις ζωές τόσων εργαζομένων, αδιαφορώντας για τον κοινωνικό αντίκτυπο αυτής της απόφασης, καθώς οι κοινωνικές συνθήκες αναιρούν την ελπίδα για εύρεση νέας εργασίας».
«Οι καθαρίστριες αυτές – στη μεγάλη τους πλειοψηφία  είναι γυναίκες μεγάλης ηλικίας και με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις- εργάζονται κάτω από συνθήκες κυριολεκτικά τριτοκοσμικές. Οι εργαζόμενες αυτές δουλεύουν αδιαλείπτως επί χρόνια σε ομηρία και υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας, καθώς αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι οποίες έχουν εξαιρετικά περιορισμένη χρονική διάρκεια. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι συμβάσεις αυτές διαρκούν μόλις ένα μήνα! Στο περιεχόμενό τους αναφέρεται ρητά ότι οι εργαζόμενες δεν δικαιούνται κανονική άδεια, γονική άδεια καθώς επίσης και δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα). Όσο δε για το ύψος της αμοιβής τους αυτό φτάνει , όπως προείπαμε, τα 325 ευρώ καθαρά το μήνα, ποσό μικρότερο και από το εξευτελιστικά χαμηλό επίδομα ανεργίας», τονίζει η ανακοίνωση.
Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στις απολυμένες καθαρίστριες επισημαίνει ότι «ως εργαζόμενες βίωναν την εκμετάλλευση της μερικής απασχόλησης και της ανασφάλειας. Απαιτούμε την επαναπρόσληψή τους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

1 σχόλιο

  1. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι και άρα καλώς απολύθηκαν.
    Αρκετά με τα τεμπελόσκυλα τους ΔΥ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση