GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φοιτήτρια καταγγέλλει: Μας συνέλαβαν χωρίς λόγο

Φοιτήτρια καταγγέλλει: Μας συνέλαβαν χωρίς λόγο Με μήνυμα της στο enikos.gr φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιονίου καταγγέλλει ότι η ίδια κα...

Φοιτήτρια καταγγέλλει: Μας συνέλαβαν χωρίς λόγο
Με μήνυμα της στο enikos.gr φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιονίου καταγγέλλει ότι η ίδια και άλλοι συμφοιτητές της συνελήφθησαν χωρίς  λόγο από τις αστυνομικές δυνάμεις της Κέρκυρας την περασμένη Πέμπτη έξω από το γραφείο της Πρυτάνεως. Όπως ισχυρίζεται οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν έναν φοιτητή, ενώ υποχρέωσαν 28 συνολικά φοιτητές στην πλειοψηφία φοιτήτριες να μπουν στο λεωφορείο της αστυνομίας που τους οδήγησε στην ασφάλεια της Κέρκυρας.
Αναλυτικά η επιστολή της:

"Σήμερα, 17/1/2013 κάποιοι φοιτητές του ΤΞΓΜΔ βρέθηκαν στην Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου έξω από το γραφείο της Πρυτάνεως ζητώντας από την Πρύτανη μια συνάντηση για το εξάμηνο εξωτερικού. Μετά από 7 ώρες κατά τις οποίες το μόνο που κάναμε ήταν να καθόμαστε και να περιμένουμε απ' έξω μέχρι να μας δεχτεί η πρύτανης και η οποία τελικά δεν το δέχτηκε ποτέ, παρά έμενε μέσα στο γραφείο της χωρίς να θέλει να βγει, αστυνομικοί της διμοιρίας των ΜΑΤ μπήκαν στο κτήριο και αφού χτύπησαν ένα συμφοιτητή μας 20 χρονών στα σκαλιά διέταξαν 30 περίπου φοιτητές και κυρίως φοιτήτριες να εισέλθουν σε λεωφορείο της αστυνομίας το οποίο τους οδήγησε στην Ασφάλεια της Κέρκυρας.
 Μετά από τρεισήμισι ώρες και αφού τους πήραν αποτυπώματα και φωτογραφίες τους άφησαν ελεύθερους. Είναι ότι πιο άδικο έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου. Δεν πειράξαμε κανέναν, δεν βρίσαμε κανένα, δεν εμποδίσαμε κανέναν να βγει από το κτήριο, δεν κάναμε κατάληψη του κτηρίου, απλά καθόμασταν και περιμέναμε να έρθει η ίδια και να μας δώσει μια οποιαδήποτε απάντηση στο ερώτημα μας για το εξάμηνο εξωτερικού το οποίο έγινε προαιρετικό σύμφωνα με υπουργική απόφαση. Αυτοί τη στιγμή αυτά τα 28 άτομα που προσήχθησαν έχουν φάκελο στην αστυνομία ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. Είναι ό, τι πιο απαράδεκτο έχω ζήσει ποτέ. Επαναλαμβάνω, κανένας φοιτητής δεν έδωσε αφορμή για το παραμικρό. Αυτό που έγινε σήμερα είναι ντροπή για το ελληνικό Πανεπιστήμιο και την ελληνική κοινωνία. Και γιατί έγινε; Γιατί έτσι. ΧΟΥΝΤΑ".

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Οι συλλήψεις των φοιτητών προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στην Κέρκυρα. Χθες  το μεσημέρι φοιτητές της παράταξης ΜΑΣ και μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, όπου αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κα Νταηρούση, από την οποία ζήτησαν να σταματήσει η δίωξη των φοιτητών που συνελήφθησαν την Πέμπτη
 Εξέφρασαν την ανησυχία τους και με αφορμή την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι σχηματίστηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε βάρος 28 φοιτητών του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας για διατάραξη οικιακής ειρήνης στο κτίριο της Ιονίου ακαδημίας όπου στεγάζεται η πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το Εργατικό κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταδικάζει την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη μαζική προσαγωγή φοιτητών στην Ασφάλεια επειδή συνεδρίαζαν μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου για την επικείμενη κατάργηση του προγράμματος φοίτησής τους για ένα 6μηνο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Τέτοιες ενέργειες είναι αντιδημοκρατικές και αναρωτιόμαστε από πότε οι συσκέψεις και οι Γενικές Συνελεύσεις θεωρούνται ποινικό αδίκημα. Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους φοιτητές και τονίζουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την διατήρηση των δημοκρατικών ελευθερίων στην χώρα μας.

Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Καλό είναι για να μάθετε δύο πράγματα.
    1) Τι είναι το Ελληνικό κράτος και ότι οι
    διάφοροι αξιωματούχοι όπως ο πρύτανης, οι πολιτικοί, οι ανώτεροι αξιωματικοί κλπ έφτασαν εκεί που έφτασαν σκοτώνοντας, καταστρέφοντας ζωές και κλέβοντας.
    2) Όταν τα διάφορα φερέφωνα ΜΜΕ λένε
    "ο οποίος είναι σεσημασμένος" εννοούν και εσάς πια.
    Οι αστυνομικοί χαίρονται να παίρνουν αποτυπώματα, φωτογραφίες και DNA μέχρι να μας βάλουν όλους σε μια λίστα για να μπορούν να ελέγχουν τα αρνιά εύκολα.Αν μπορούσαν θα έπαιρναν αποτυπώματα ακόμα και από πεντάχρονα.
    Τώρα καταλάβατε οτι ζείτε σε στυγνή δικτατορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση