GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΣΩΤΗΡΙΑ» ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!..

Του  Δημήτρη Καραπαναγιώτη. Η Ένωση με τις προσθήκες των Μητρόπουλου και Πετρόπουλου, φαίνεται πως ενισχύεται έμπρακτα στη μεταγραφική...

Του Δημήτρη Καραπαναγιώτη.

Η Ένωση με τις προσθήκες των Μητρόπουλου και Πετρόπουλου, φαίνεται πως ενισχύεται έμπρακτα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς αποκτώνται δυο παίχτες σε θέσεις που η ΑΕΚ «πονάει». Το ερώτημα που τίθεται είναι το πώς θα διαχειριστεί ο Λίνεν τους συγκεκριμένους δυο παίχτες σε συνδυασμό με το υπάρχον ρόστερ. Πως θα καταφέρει δηλαδή να δέσει τον άξονα του Δικεφάλου χρησιμοποιώντας τους δυο νεοαποκτηθέντες.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην μέσος του Παναιτωλικού, Παύλος Μητρόπουλος, δεν είναι καθαρό εξάρι αλλά αγωνίζεται ως εσωτερικός μέσος ή σαν δεύτερος χαφ στη δυάδα του κέντρου. Αυτό ουσιαστικά λύνει τα χέρια του Λίνεν καθώς πλέον διαθέτει πολλούς χαφ και μπορεί να «χτίσει» την ΑΕΚ πάνω τους. Με άλλα λόγια, ο Γερμανός κόουτς θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από το 4-2-3-1 που έχει μονιμοποιήσει στην ομάδα του, το οποίο με το υπάρχον ρόστερ δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δοκιμάσει ένα σχήμα χωρίς εξτρέμ κι αυτό δεν είναι άλλο από το 4-3-1-2.
Η τριάδα στο κέντρο με τον Κορδέρο καθαρό εξάρι και πιο μπροστά του, τους Κατίδη- Μητρόπουλο θα μπορούσε να προσφέρει αμυντική ασφάλεια στην Ένωση καθώς και ο Κατίδης αλλά και ο Μητρόπουλος μπορούν να μαρκάρουν ψηλά και να κλέβουν μπάλες. Ταυτόχρονα, επειδή και οι δυο μπορούν να κάνουν μέτρα με τη μπάλα και σε συνδυασμό με την καλή πρώτη πάσα του Κορδέρο, θα υπάρχει συνοχή μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Τοποθετώντας μάλιστα τον Γκερέιρο μπροστά από τη συγκεκριμένη τριάδα, αποκτάς αυτόματα πολύ καλύτερη κυκλοφορία μπάλας από την ήδη υπάρχουσα ενώ παράλληλα δίνεται στον Βραζιλιάνο χαφ πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.
Όσον αφόρα στο επιθετικό κομμάτι, ο Αντώνης Πετρόπουλος, μπορεί να θεωρηθεί από τους σύγχρονους φορ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Κι αυτό διότι μπορεί να παίζει ως φορ περιοχής αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να τραβιέται στο πλάι και να παίζει κι εκτός περιοχής. Επιπλέον μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για τον εαυτό του καθώς δεν φοβάται να σουτάρει. Θεωρώ δεδομένο πως σ’ αυτή την ΑΕΚ έχει κατοχυρωμένη θέση βασικού. Με την κίνηση αυτή, η ΑΕΚ γλιτώνει από τα αριστερά τον Φουρτάδο καθώς η λογική λέει πως την θέση του θα πάρει ο Φούντας αγωνιζόμενος σαν περιφερειακός επιθετικός πίσω από τον Πετρόπουλο.
Με τον τρόπο αυτό, ο Δικέφαλος αποκτά πολύ καλύτερη κυκλοφορία μπάλας με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων φάσεων για γκολ. Επίσης πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως με την έλευση του Πετρόπουλου, η ΑΕΚ αποκτά το εύκολο γκολ που τόσο πολύ της έλειπε. Από κει και πέρα, μένει να δούμε στο γήπεδο εάν ο Λίνεν θα εκμεταλλευτεί κατάλληλα τα «όπλα» που του δόθηκαν ή αν θα συνεχίσει να θέτει προβλήματα στην ίδια του την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση