GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ακόμη, ΕΜΕΙΣ!...

Γράφει ο Θάνος Παναγιωτόπουλος. Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος. Παρά την πάνδημη αντίθεση της κοινωνίας των πολιτών στην εφαρμογή τη...

Γράφει ο Θάνος Παναγιωτόπουλος.
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος.

Παρά την πάνδημη αντίθεση της κοινωνίας των πολιτών στην εφαρμογή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής, από τη μειοδοτική τρικομματική κυβερνητική σύμπραξη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη κατορθώσει να πείσει την κοινωνία ότι μπορεί να ηγηθεί και να αξιοποιήσει την ιστορική δυναμική της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος και να αποκαταστήσει, με προγραμματική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, τη δημοσιονομική αυτονομία και την πολιτειακή κυριαρχία της χώρας.
Οι διαπιστώσεις του για τα αίτια της κρίσης και η πολιτική καταγγελία των κυβερνητικών μνημονιακών δράσεων δεν αρκούν για να πείσουν το εκλογικό σώμα ότι η οικονομική υποδούλωση και η κοινωνική εξαθλίωση θα δώσουν τη θέση τους στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην ανάκτηση της πολιτειακής αξιοπρέπειας των Ελλήνων, με την εφαρμογή της κυβερνητικής του πρότασης.
Υπάρχουν, όμως, συγκεκριμένοι λόγοι, στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας και της διαμόρφωσης της εικόνας του πολιτικού κύρους, που αναστέλλουν τη βούληση των πολιτών, να καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ την αδιαμφισβήτητη κομματική δύναμη της πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας και ταυτόχρονα της δημοσιονομικής ανάκαμψης της χώρας.
Ας δούμε μερικούς από αυτούς :
Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σαπουνόπερα "Οι ανασφαλείς νοικοκυραίοι και οι ακραίοι αριστεροί επαναστάτες" τον αποξενώνει από τα δραματικά προβλήματα της κοινωνικής καθημερινότητας του πολίτη και τον καθιστά επικοινωνιακό θύμα της προπαγάνδας του πολιτικού και οικονομικού τρόμου, που παράγει και διασπείρει η φασίζουσα κυβερνητική δεξιά.
Η πανσπερμία των πολιτικών απόψεων, που εκφράζουν δημόσια και με αμετροέπεια τα πολιτικά στελέχη του, καθιστά χαοτική, ελάχιστα αποτελεσματική και προδήλως ανομοιογενή τη διάδοση του πολιτικού και προγραμματικού του λόγου στην κοινωνία των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διστάζει να συναντηθεί και να δράσει, ως ηγέτιδα πολιτική δύναμη του κινήματος της πολιτικής ελευθεροφροσύνης και της κοινωνικής και οικονομικής αξιοπρέπειας, και απλώς παρακολουθεί την έκφραση της κοινωνικής αντίθεσης των ελεύθερων πολιτών και των αδέσμευτων κοινωνικών κινημάτων, στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών της κοινωνικής βαρβαρότητας.
Η πολιτική και κοινωνική παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος στερείται ομοιογένειας, εξαντλητικής σαφήνειας και επαρκούς πολιτικής εκπροσώπησης. Η τάση πολλών στελεχών του να συγχέουν την αποτελεσματικότητα της δράσης τους στους κοινωνικούς αγώνες, με την ικανότητά τους να αρθρώνουν πολιτικό λόγο, με χαρακτηριστικά ποιοτικής πολιτικής επικοινωνίας και προγραμματικής επάρκειας, προκαλεί ασάφειες, συγχύσεις, ιδεολογικές αντινομίες και κακοφωνίες, που αξιοποιεί η μνημονιακή προπαγάνδα.
Ο πολιτικός λόγος και η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνεται, από ιδεοληπτικές προσωπικές προσεγγίσεις των στελεχών του, που δεν αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ευαίσθητα εθνικά θέματα, που απαιτούν χάραξη εθνικής στρατηγικής, με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο αυτό.
Η πολιτική τάση του ΣΥΡΙΖΑ να εξαγνίζει την κοινωνική συμπεριφορά των παλαιών ''εκλογικών πελατών'' της παρακμιακής αποδράμουσας σοσιαλδημοκρατίας, που κατέλαβαν, ως βαρβαρικός εσμός, τις δομές της δημόσιας διοίκησης και των επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας, χωρίς να διαθέτουν παιδεία, εξειδίκευση, τυπικά προσόντα και ουσιαστικές ικανότητες, με μόνη την εξαργύρωση της πολιτικής τους συνείδησης σε τιμή διορισμού και επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι βέβαιο ότι τον συνδέει με το απεχθές κοινωνικό περιβάλλον του πελατειακού συστήματος και τον αποξενώνει από τις κοινωνικές δυνάμεις της πολιτικής ελευθερίας, της ισότητας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η τρέχουσα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει τον διεθνή παράγοντα, ότι η κυβερνητική του πρόταση δεν έχει αντισυστημικά χαρακτηριστικά, τον εκθέτει ιδεολογικά, ενώπιον του σκληρού πυρήνα του εκλογικού του σώματος, και περιορίζει την αξιοπιστία του κυβερνητικού του λόγου, ως προς την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, αμέσως μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησής του.
Οι προαναφερόμενοι λόγοι δεν επιτρέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει ελκυστικό πολιτικό όραμα, για τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία της μνημονιακής κατοχής και να ταυτίσει την πολιτική του δράση, με την ορμή της ιστορικής δυναμικής, που απαιτεί την πλήρη μεταρρυθμιστική και ηθική ανασυγκρότηση της χώρας, με κύρια αξιακή βάση την πανηγυρική εκδίωξη, ποινική παραπομπή και τιμωρία των πολιτικών εκπροσώπων της εθνικής ταπείνωσης, της κοινωνικής υποδούλωσης και της οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων.
Η πολιτική διακυβέρνηση του μέλλοντος απαιτεί την αξιακή ταύτιση των πολιτικών δυνάμεων της ελευθερίας, της εθνικής πολιτειακής κυριαρχίας και της κοινωνικής αξιοπρέπειας, με τους ίδιους τους πολίτες και την κοινωνία τους.
Η ιστορική δυναμική καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει οριστικά ΕΜΕΙΣ!
ΘΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

1 σχόλιο

  1. Ο Σύριζα δεν είναι ακόμη εμείς γιατί δεν είπε:

    "Ορθολογισμός στο δημόσιο,όσους περισσεύουν δεν μπορεί πλέον να τους ταΐζει η υπόλοιπη εργαζόμενη κοινωνία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση