GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξανά στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος...

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργό πουλος. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη για την πολύκροτη υπ...

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργό πουλος. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεσης της υπεξαίρεσης, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, «στέλνει» τον τέως δήμαρχο να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αυτήν την φορά για την «τρύπα» 1,1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, παραπέμπονται με το ίδιο βούλευμα, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου και άλλοτε στενός συνεργάτης του Baσίλη Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Θεόδωρος Αθανάσαρος, καθώς επίσης ακόμη 12 υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Τα αδικήματα για τα οποία θα δικαστούν είναι, κατά περίπτωση, αυτά της απιστίας στην υπηρεσία, της απάτης σε βάρος του δήμου και του δημοσίου, της ψευδούς βεβαίωσης, όλα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, της πλαστογραφίας με χρήση και της απλής συνέργειας σε απιστία.
Τα πολιτικά πρόσωπα που παραπέμπονται είναι τα ίδια που κάθονται ήδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, υπόθεση η οποία δικάζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης με βασικό πρωταγωνιστή τον άλλοτε ταμία του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη.
Αυτή τη φορά, ως βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης, φέρεται η πρώην διαχειρίστρια της Παγίας Προκαταβολής. Σύμφωνα με το βούλευμα, η «μαύρη τρύπα» στο συγκεκριμένο ταμείο, που προορίζεται για την κάλυψη άμεσων και μικρών εξόδων, δημιουργήθηκε κατά το διάστημα από το 1999 έως το 2007. Όπως διαπίστωσε κατά την έρευνά της η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, στο πόρισμα της οποίας βασίστηκαν οι δικαστικές αρχές, για τις έκτακτες αυτές δαπάνες δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα παραστατικά ή τιμολόγια.

3 σχόλια

  1. ΜΟΛΙΣ ΠΙΑΝΕΤΕ ΚΑΡΕΚΛΑ Η ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΨΟΦΙΜΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΙΔΟΥΡΟΦΩΝΟ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ
    .ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΑΤΟΙ ΤΥΠΟΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΕ ΕΕΕΕ ΓΙΑΤΙ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ .ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΡΑΤΣΕΣ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΕΕ Η ΒΡΩΜΑ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ .ΓΥΦΤΙΣΣΕΣ ΒΛΑΧΑΡΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΕΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΥΛΟΥΔΕΣ. ΚΑΠΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΠΛΥΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα πόσα έχει φάει αυτός ο άνθρωπος ??? Και έχει την αναίδια να λέει πως τελείωσαν τα ψέματα και η αλήθεια θα λάμψει !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση