GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τιμήθηκε με το βραβείο Έρασμος ο μεγάλος σύγχρονος φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας

Ενας από τους μεγαλύτερους εν ζωή φιλοσόφους, ο Γιούργκεν Χάμπερμας κέρδισε το φετινό Βραβείο 'Ερασμος για το σύνολο του συγγραφικού ...

Ενας από τους μεγαλύτερους εν ζωή φιλοσόφους, ο Γιούργκεν Χάμπερμας κέρδισε το φετινό Βραβείο 'Ερασμος για το σύνολο του συγγραφικού έργου...του με θέμα την Δημοκρατία.
"Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο Γιούργκεν Χαμπέρμας αποτελεί δεσπόζουσα μορφή της ιδεολογικής αναζήτησης στα πεδία : πολιτικής, κοινωνιολογίας, φιλοσοφίας. Η ανάλυσή του, έχει οξυδέρκεια κριτικό πνεύμα, διατηρώντας ακέραιη την αισιοδοξία για το μέλλον που έχει η δημοκρατική Ευρώπη" αναφέρει το πρακτικό της απονομής αυτής της τιμητικής διάκρισης.
Στο διαχρονικό σημαντικό έργο του (με κομβικό σημείο τη δημοσίευση, το 1962, του "Δομικού Μετασχηματισμού της Δημόσιας Σφαίρας") ο τιμηθείς φιλόσοφος, 83 ετών σήμερα, αναζητά τον βέλτιστο τρόπο οργάνωσης μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνει εντούτοις ότι αυτή πάσχει τώρα από ένα έλλειμμα Δημοκρατίας, το οποίο ναρκοθετεί την αλληλεγγύη των πολιτών στο όραμά της.
Ο Χάμπερμας γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στις 18 Ιουνίου του 1929. Στο Γκέτινγκεν, στη Ζυρίχη, στη Βόνη διαδοχικά πήρε πτυχία : φιλοσοφίας, ψυχολογίας, γερμανικής λογοτεχνίας, οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση