GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουραντάς: Η χώρα χρειάζεται ολική επαναφορά

Από το larissanet.gr Χρησιμοποιώντας τη ρήση του Πλάτωνα «η τιμωρία της μη συμμετοχής μας με την πολιτική είναι να μας κυβερνούν οι κα...

Από το larissanet.gr
Χρησιμοποιώντας τη ρήση του Πλάτωνα «η τιμωρία της μη συμμετοχής μας με την πολιτική είναι να μας κυβερνούν οι κατώτεροι», ο γνωστός καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς παρουσίασε στη Λάρισα το νέο κόμμα της «Κοινωνίας Αξιών».
Μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο ο κ. Μπουραντάς ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος, χαρτογραφώντας τον οδικό χάρτη ανασυγκρότησης της χώρας, επισημαίνοντας πως «αυτή τη στιγμή είναι επιτακτική ανάγκη η ολική επαναφορά της Ελλάδας».

«Το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, αυτό που οι περισσότεροι από μας στηρίξαμε ή ανεχθήκαμε, είναι υπεύθυνο για την καταστροφή της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Αυτοί που μας κατέστρεψαν δεν μπορούν τώρα να διεκδικούν τον ρόλο του σωτήρα μας. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην Κοινωνία Αξιών είμαστε επαγγελματίες οι οποίοι χρωστάμε στην κοινωνία. Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με την πολιτική για να αποκτήσουμε επάγγελμα ή για να γίνουμε γνωστοί. Νιώθουμε χρέος μας να επιστρέψουμε πίσω κάτι από αυτά που η ίδια η κοινωνία μας έδωσε όλα αυτά τα χρόνια», υποστήριξε ο κ. Μπουραντάς εξηγώντας τους λόγους της ανάμιξής του με την πολιτική.
«Πολιτική χωρίς αξίες δεν έχει καμία αξία» τόνισε ο κ. Μπουραντάς αναλύοντας περιληπτικά τους λόγους της «ελληνικής καταστροφής». «Τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα είχαμε περίσσευμα κομματισμού αλλά έλλειμμα δημοκρατίας, περίσσευμα κρατισμού αλλά έλλειμμα κράτους, περίσσευμα δανείων αλλά έλλειμμα παραγωγής, περίσσευμα προπαγάνδας αλλά έλλειμμα ενημέρωσης, περίσσευμα εκπαίδευσης αλλά έλλειμμα παιδείας».

Ο κ. Μπουραντάς αναφέρθηκε στην ανάγκη «στρατηγικού σχεδίου» ικανού να βγάλει τη χώρα από την κρίση ζητώντας τομές παντού. «Τομές στην δικαιοσύνη, στο κράτος, στην ανάπτυξη και στις υποστηρικτικές δομές έχει ανάγκη η χώρα», υποστήριξε, ενώ αναφέρθηκε και στις βραχυπρόθεσμες ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα με στόχο την ανακούφιση των πολιτών.
Στην εκδήλωση της Κοινωνίας Αξιών παραβρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας κ. Διαμάντος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσιαπλές, ο επικεφαλής της Λαρισαίων Πόλις κ. Σάπκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κουρέτας, ο καθηγητής κ. Μεσσήνης, κ.α.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΟ LARISSANET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση