GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαυραγάνης: Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή...

Τη δέσμευσή του πως η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν πρόκειται να αφήσουν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής να συνεχιστεί, κατέθεσε στην ομιλία το...

Τη δέσμευσή του πως η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν πρόκειται να αφήσουν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής να συνεχιστεί, κατέθεσε στην ομιλία του για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.
«Μέσα στο εξάμηνο, έχουμε κάνει πράγματα για τη φοροδιαφυγή. Αποφάσεις για GPS και εισροές- εκροές έχουν υπογραφεί και μπαίνουν στο στάδιο της εκτέλεσης. Ελέγχουμε τα εμβάσματα των ετών 2009- 11. Εστάλησαν επιστολές και αναμένουμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τις απαντήσεις για να προχωρήσουμε. Ξεκαθαρίζουν οι κανόνες με τις ενδοομιλικές συναλλαγές και ενισχύουμε την υπηρεσία ελέγχου. Εγώ δεν θα παίξω με τη φοροδιαφυγή. Δεν αντέχει η χώρα και οι πολίτες» ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης.
Σε ό,τι αφορά καθαυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε: Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με ετήσιες απολαβές κάτω των 25.000 ευρώ προβλέπεται φορολογική ελάφρυνση. Με νέο τρόπο φορολόγησης της επιχειρηματικότητας, προκύπτει δικαιότερο φορολογικό αποτέλεσμα, καθώς δαπάνες που παλαιότερα δεν υπολογίζονταν για τον φόρο, πλέον υπολογίζονται. Τα "μπλοκάκια" εντάσσονται πλέον στις μισθωτές υπηρεσίες. Δηλώνονται πλέον, όλα τα εισοδήματα, με αποτέλεσμα να καταρτίζεται ένα τμήμα του περιουσιολογίου. Δεν προβλέπεται πλέον απόρριψη των βιβλίων, παρά μόνον «όταν δεν μπορεί να επιδειχθεί τίποτα στις αρχές». Καταργούνται οι περαιώσεις και παρατείνεται η απόσυρση των αυτοκινήτων. Θεσπίζεται η προαιρετική υπαγωγή των επαγγελματικών μισθώσεων στο ΦΠΑ.
Δυσμενέστερες είναι οι προβλέψεις για τις ανώνυμες εταιρείες, ο ονομαστικός συντελεστής φορολόγησης των οποίων αυξάνεται από 20% σε 26% -«αλλά στην κατανομή του φορολογικού βάρους, οι εταιρείες έχουν το δικό τους μερίδιο». Η συνολική επιβάρυνσή τους, ωστόσο, μειώνεται από το 40% στο 32%, λόγω του συστήματος φορολογίας των μερισμάτων. Επίσης, η φορολόγηση των ομορρύθμων εταιρειών τελείται κατά 100% επί της εταιρείας, με δυνατότητα -σε περίπτωση που το επιθυμούν- να εξομοιωθούν φορολογικά με τις ανώνυμες. Όσο για τις ετερόρρυθμες, κλείνει πλέον το "παραθυράκι" του νόμου, να φορολογείται ο ετερόρρυθμος με 20% για τη συντριπτική πλειοψηφία των κερδών.
«Αυτά τα μέτρα, είναι δύσκολα. Θα μας βοηθήσουν, όμως, να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση της προσαρμογής, για να περάσουμε στη φάση της προοπτικής. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο και να σταματήσουμε να φέρνουμε το μήνυμα της κατάθλιψης» κατέληξε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

2 σχόλια

  1. κ.Μαυραγάνη ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Θα σας περιγράψω τι διάβασα στο internet πριν πό μερικούς μήνες. Πιστεύω ότι το διάβασαν και άλλοι,ίσως και σεις,και απορώ γιατί δεν το εφαρμόζεταιόπως συνβαίνει στα περισσότερα κράτη.Λοιπόν επί του θέματος: Στην Αγγλία μια συνοδός πολυτελείας αγόρασε ένα διαμέρισμα και ένα αυτοκίνητο. Την άλλη ημέρα δυο υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας την επισκέφθηκαν και της είπαν.Κυρία μου σύμφωνα με τις φορολογηκές σας δηλώσεις των προηγουμένων ετών είσθε ακάλυπτη 90000 λίρες. Οδηγήθηκεστη φυλακή και φυσικά θα πληρώσει αυτά που πρέπει συν τα πρόστιμα. Κ.υπουργέ δεν χρειάζονται ούτε αποδείξεις ούτε τίποτε άλλο. Θα σας ξεφύγει μόνοπ αυτός που θα θάβει τα μαύρα. Μη μας κοροϊδεύετε άλλο. Κάντε το και θα είσθε υπουργός για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαυραγανη αν εσύ ήσουν ανθρωπος της αγοράς εγω ειμαι αστροναυτης.

    Παταξε πρωτα αυτούς που εχεις διπλα σου τους απατεωνες κομπιναδορους λαμογια κλεφτες φοροαπατεωνες μιζαδορους και ξεφτίλες και μετα απευθυνσου στον λαό.

    Το παραμυθι με την φοροδιαφυγη πρεπει να λαβει τελος τα δισεκατομυρια που κλαπηκαν απο το κρατος και αυτοι που εχουν καταληστεψει το κρατος εχουν ονομα επωνυμο και διευθυνση που ξερεις καλα.
    Τα πουστικα που ο μπουγατζατζης δεν εκοψε αποδειξη την στιγμη απο διπλα σου σκανε δις λογαριασμοι μαυρου χρηματος ειναι ενα αρχιδι και παραμυθι για πολυ μαλακες.

    Ασε λοιπον αυτο το υφακι φλωρε και κοιτα να πιασεις αυτους που τα φαγανε τα αρπαξανε τα κλεψανε τα τζογαρανε και τετοιου ειδους μαγκιες στην οικογενεια σου και οχι σε ενα λαο που εχετε εξαθλιωσει.
    Δεν θα πας πολυ μακρια κοιτα στα εδρανα εκει του κωλοχανιου που λετε βουλη και θα τους δεις φατσα καρτα και οσοι λειπουν και αρπαζουν κανα δυο τρεις συνταξεις εις υγεια του μαλακα λαου και αυτοι ξερεις που μενουν και ποιοι ειναι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση