GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ο Σαμαράς προστατεύει τον Βενιζέλο...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία στο Βερολίνο, στοχοποίησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι έχει αναλάβει την προστασί...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία στο Βερολίνο, στοχοποίησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι έχει αναλάβει την προστασία του Ε. Βενιζέλου, στην υπόθεση του σκανδάλου ασυλίας της φοροδιαφυγής.
«Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο πραγματικός στόχος της στρατηγικής της τρόικα και ο πραγματικός ρόλος της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. Η ύφεση δεν είναι ατύχημα αλλά στόχος του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης. Τα σκάνδαλα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας ενός συστήματος κλεπτοκρατίας που οδήγησε στη χρεοκοπία» ,σχολίασε σε ένα σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τη λίστα Λαγκάρντ:
«Η λίστα Λαγκάρντ με τους Έλληνες ολιγάρχες, τραπεζίτες και μιντιάρχες, δεν κρύφτηκε τυχαία από το διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Ούτε η Ευρωπαϊκή ηγεσία, άφησε τυχαία ανεξέλεγκτη την ελληνική πολιτική ηγεσία να προστατεύει τους εκλεκτούς της. Αυτή η αβλεψία ήταν το αντίδωρο αλλά και το εργαλείο χειραγώγησης ταυτόχρονα», σχολίασε και αφού κατέγραψε το σκάνδαλο της Siemens, τη λίστα Ελλήνων καταθετών σε Γερμανικές τράπεζες αλλά και τη λίστα Λαγκάρντ, εξαπέλυσε κατηγορίες προς τον πρωθυπουργό:
«Δεν προκαλεί, συνεπώς, απορία ότι ο κύριος Σαμαράς έχει αναλάβει το τιτάνιο έργο της προστασίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του σκανδάλου ασυλίας της φοροδιαφυγής. Ούτε ότι τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος προσπαθούν να στρέψουν το φως των προβολέων από την χρεοκοπία της λιτότητας και της φοροεπιδρομής στους αδύναμους, στη στρατηγική της έντασης και του διχασμού».
Μήνυμα αλληλεγγύης, αντίστασης και ελπίδας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από το ξεκίνημα της ομιλίας του, μίλησε για την λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ευρώπη και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας.
«Είμαι, σήμερα ανάμεσά σας για να στείλουμε μαζί, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, το μήνυμα της αλληλεγγύης, της αντίστασης και της ελπίδας Για να ορθώσουμε στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού την αξιοπρέπεια της Δημοκρατίας.
Εμείς, οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς και ο κόσμος της εργασίας και του πολιτισμού, Έχουμε χρέος να σταματήσουμε την καταστροφή και να οργανώσουμε την ανατροπή των πολιτικών τους.
Η Ευρώπη μετράει είκοσι έξι εκατομμύρια ανέργους. Με τα δεκαεννέα εκατομμύρια στις χώρες της Ευρωζώνης. Και το ενάμιση εκατομμύριο στην Ελλάδα.
Σήμερα που ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι ολοκληρώνει τον οδικό χάρτη μιας πραγματικά συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης νομισματικής ένωσης, Με πυρήνα το «ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο» της μόνιμης λιτότητας.
Σήμερα εμείς έχουμε χρέος να προωθήσουμε τις εναλλακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις μας για τη συνταγμένη, κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη έξοδο των χωρών μας και της Ευρωζώνης από την διπλή κρίση χρέους και πολιτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει προτείνει. Έτσι ώστε να ρυθμιστεί οριστικά και συλλογικά η κρίση χρέους στην ευρωζώνη :Τη σύγκληση Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος, Κατά το προηγούμενο της Διάσκεψης του Λονδίνου για το χρέος της Γερμανίας το 1953.
Είναι η μόνη ρεαλιστική και συμφέρουσα λύση για όλους. Για τους φορολογούμενους πολίτες στις δανείστριες χώρες, Που ρίχνουν τις αποταμιεύσεις τους στο βαρέλι δίχως πάτο που ανοίγει η λιτότητα στις υπερχρεωμένες χώρες. Αλλά και γιατί αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη διόγκωση του δημόσιου χρέους στο σύνολο της Ευρωζώνης, Με το μέσο όρο να ξεπερνάει το 90% του ΑΕΠ της».
Η καταστροφική πολιτική της λιτότητας
Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους Γερμανούς πολίτες, δεν παρέλειψε να καταδικάσει για μία ακόμα φορά την πολιτική της λιτότητας.
«Οι Γερμανοί πολίτες πρέπει, όμως, τώρα να ακούσουν όλη την αλήθεια. Τώρα, Όχι μετεκλογικά. τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων πήγαν στις τσέπες τραπεζιτών της Γερμανίας της Γαλλίας της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση Μέρκελ έχει επιβάλει στην Ελλάδα. Αλλά και στον ευρωπαϊκό Νότο συνολικά. Την αποτυχημένη και καταστροφική πολιτική της λιτότητας. Η οποία, με την ύφεση που προκαλεί, έχει καταστήσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ως ποσοστό του ΑΕΠ, μη βιώσιμο και εκτός ελέγχου. Είναι μια επιλογή η οποία θα καταστρέψει την Ευρώπη αν εφαρμοστεί σε χώρες όπως η Γαλλία η ακόμα και η Γερμανία. Για την Ελλάδα το 2013 δεν είναι το τελευταίο έτος της ύφεσης. Όπως ισχυρίζονται η τρόικα των δανειστών και η συγκυβέρνηση των συμφερόντων της στην Ελλάδα. Στην έκθεση του περασμένου Δεκεμβρίου, Το έγκυρο Κέντρο Προβλέψεων του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Οικονομικών του Κιέλου συμφιλίωσε την οικονομετρία με την κοινή λογική».

4 σχόλια

  1. Το 2012 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά του. Με τη βοήθεια του Αλέξη Τσίπρα που τον προτίμησε ώστε να χαράξουν μαζί τη νέα επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης, απο περιθωριακό Μαοϊκό
    (ακροαριστερίστικο παράσιτο)
    έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και παρότι δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, καταφέρνει να τραβά πάνω του συχνά τα φώτα της δημοσιότητας.

    AΡΚΕΤΑ ΠΙΑ.

    ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ
    σούργελου ΣΑΝ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ.

    Πια δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι
    και ανώνυμοι...ΕΙΝΑΙ όλοι γνωστοί και το φωνάζουν...κάθε μέρα και ώρα
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ MARFIN.

    Για να μην θρηνούσουμε και άλλες έγγυες και μωρά παιδιά και αθώους νεκρούς.++++
    ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ Σύριζα ΤΩΡΑ.

    και Προανακρική ΤΩΡΑ
    για το Τσίπρα
    και τα Εγκληματικά ..ρεμάλια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν αντιληφθούν τι έχουν κάνει ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΕΞΗ δηστιχος και εση τον προστατευεις.
    σηγα σηγα χανεις την διαφωρετικοτιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο ΔΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ. ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΘΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση