GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΠΑΣΟΚ για την ανεργία...

Ανακοίνωση για την ανεργία εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι "σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο κάθε μέτρο που έχει ...

Ανακοίνωση για την ανεργία εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι "σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο κάθε μέτρο που έχει ως στόχο την ανακούφιση χιλιάδων ανέργων έστω και με προσωρινή απασχόληση μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ, είναι μια αναγκαία επιλογή".
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η ανεργία αποτελεί τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα.
Είναι προφανές ότι οριστική λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με επενδύσεις και δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας.
Ωστόσο σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο κάθε μέτρο που έχει ως στόχο την ανακούφιση χιλιάδων ανέργων έστω και με προσωρινή απασχόληση μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ, είναι μια αναγκαία επιλογή.
Με  την έννοια αυτή εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει το πρόγραμμα όπως αυτό σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012 με τις όποιες συμπληρωματικές δράσεις ανακοινώθηκαν χθες (10 Ιανουαρίου) από τους συναρμόδιους Υπουργούς.
Επισημαίνουμε όμως ότι:
1.Επιβάλεται να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίηση όλων των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις  πληρωμές  των ωφελουμένων.
2. Η επαναλειτουργία της κοινής ιστοσελίδας των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, που δημιουργήθηκε το 2011 με πολλή μεγάλη προσπάθεια είναι απαραίτητο στοιχείο για την εύκολη πρόσβαση των ενδιαφερομένων και την διαφάνεια στην υλοποίηση των προγραμμάτων.
3.Θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ  ώστε να ανακατανεμηθούν πόροι με κύριο στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
4. Η άμεση επεξεργασία στοχευμένων νέων προγραμμάτων που θα αφορούν ειδικά νέους ανέργους αλλά και ανέργους 45 ετών και άνω, είναι σήμερα απόλυτα επιβεβλημένη, λόγω των μεγάλων ποσοστών ανεργίας που παρατηρούνται  στις ομάδες αυτές".

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση