GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη Δημητριάδη

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη Δημητριάδη Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της τραγουδίστριας Μαρίας Δημητριάδη (7 Ιανουαρίου 2009) ψηφιοπο...

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη Δημητριάδη



Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της τραγουδίστριας Μαρίας Δημητριάδη (7 Ιανουαρίου 2009) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert - archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της σειράς εκπομπών «ΜΙΚΡΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ», παραγωγής 1982, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και διεύθυνση φωτογραφίας Ντίνου Κατσουρίδη.

Στην εκπομπή σκιαγραφείται το πορτρέτο της τραγουδίστριας, η φωνή της οποίας σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι και ιδιαίτερα εκείνο που συνδέθηκε με τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της Μεταπολιτευτικής περιόδου. Η Μαρία Δημητριάδη περιγράφει με ανάγλυφο τρόπο το περιβάλλον της εποχής της και παραθέτει στοιχεία της ζωής της και της καριέρας της, έχοντας ως τότε διανύσει δεκατέσσερα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ερμηνεύει κομμάτια από τη συνεργασία της με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Μαρκόπουλο και Θάνο Μικρούτσικο. Ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια: «Είναι αρρώστια τα τραγούδια» σε μουσική Στ. Ξαρχάκου και στίχους Μάνου Ελευθερίου, «Τρένο» σε μουσική Μ. Θεοδωράκη και στίχους Μάνου Ελευθερίου, «Δελτίο καιρού» σε μουσική Γ. Μαρκόπουλου και στίχους Μήτσου Κασόλα και «Άννα μην κλαις» σε μουσική Θ. Μικρούτσικου και ποίηση Μπέρτολντ Μπρεχτ. Παρακολουθούμε, επίσης, τη Μ. Δημητριάδη να απαγγέλλει το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη «Ανάμεσα στα κόκκαλα εδώ».


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση