GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγχωνεύονται ΕΡΤ, ΑΜΠΕ και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Δείτε τι θα ισχύσει για τα τρία κρατικά ΜΜΕ

Με υπουργική απόφαση τα τρία κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο και Γενικ...


Με υπουργική απόφαση τα τρία κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης) συγχωνεύονται και οι δημοσιογράφοι θα αμείβονται με τους ίδιους μισθούς. Στην πράξη, η κυβέρνηση καταργεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα δημόσια ΜΜΕ και καλεί τα σωματεία των δημοσιογράφων να υπογράψουν την πρώτη «επιχειρησιακή» σύμβαση στον χώρο των media.
Σύμφωνα με το "ΠΟΝΤΙΚΙ" το προσχέδιο που παρουσίασε ο Σίμος Κεδίκογλου ο μισθός των δημοσιογράφων θα καθορίζεται ενιαία με υπουργική απόφαση. Όπως προκύπτει από τη σύμβαση που προτείνει η κυβέρνηση, κατώτατος μισθός για τους κρατικούς πλέον δημοσιογράφους ορίζεται το ποσό των 874 ευρώ μεικτά, περί τα 600 ευρώ δηλαδή καθαρά. Καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα γάμου και οι πολυετίες. Καταργείται επίσης η διαφοροποίηση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού συντάκτη, γεγονός που καταργεί και το θεσμοθετημένο ωράριο μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση