GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τον εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC)  David H...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τον εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC)  David Harris, συνοδευόμενο από αντιπροσωπεία της AJC, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. David Saltiel και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Benjamin Albalas.
Την αντιπροσωπεία της AJC αποτελούσαν οι: Edward (Ned) Dubilo, Samuel Fishman, Harriet P. Schleifer, Carlyn Steiner, Michael Tichnor, Daniel Schwammenthal, Ellisa Sagor, Gregory Pappas και Ευτυχία Τσούμπου-Εζρατή.
Στη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας – Μελών AJC συμμετείχε και ο κ. Andy Manatos διακεκριμένος παράγοντας της Ελληνικής Ομογένειας στην Ουάσινγκτον.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Η.Π.Α.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε εδώ, στο Υπουργείο Άμυνας με αντιπροσωπεία του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου. Θεωρούμε αυτές τις συναντήσεις πάρα πολύ εποικοδομητικές, γιατί γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Ελληνικά συμφέροντα και για την πορεία της Ελλάδας.
Παράλληλα, θεωρούμε ότι αυτή η συνεργασία και αυτή η φιλία που αναπτύσσεται ιδιαιτέρως μεταξύ της Ελληνικής και της Εβραϊκής Διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βοηθάει και θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα.
Δεν έχουμε κρύψει, ότι ως Υπουργείο Άμυνας τιμούμε την υπογραφή της Ελλάδος στις συμμαχίες μας, τιμούμε τις σχέσεις μας με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προωθώντας τις σχέσεις αυτές.
Όπως επίσης, δεν έχουμε κρύψει ποτέ ότι εργαζόμαστε σκληρά για την ουσιαστική αναβάθμιση και πρόοδο των σχέσεων του Υπουργείου μας με το αντίστοιχο Υπουργείο του Ισραήλ, χωρίς βεβαίως, να εγκαταλείπουμε τις παραδοσιακά καλές και θερμές σχέσεις της Ελλάδος με τους αραβικούς λαούς.
 Θεωρούμε ότι η ενδυνάμωση των σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ, δίνει στην Ελλάδα ρόλο, ώστε να μπορέσει -σε συνδυασμό με τις καλές σχέσεις που έχει με τους αραβικούς λαούς- να συμβάλει αποτελεσματικά στην αποκατάσταση ενός πλαισίου σταθερότητας, ασφάλειας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Θέλω, με την ευκαιρία της τόσο σημαντικής παρουσίας του κ. Ντειβιντ Χάρρις, του κ. Άντι Μανάτος, των φίλων μας εδώ, που συνοδεύονται από τα προεδρεία των Ισραηλιτικών κοινοτήτων της Ελλάδος ευρύτερα και των Αθηνών, από τους κ.κ. Σαλτιέλ και Αλμπάλα, να στείλω ένα μήνυμα φιλίας και να πω ότι ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλες θυσίες. Θυσίες σε όλους τους τομείς. Έχει διορθώσει λάθη του παρελθόντος αλλά τώρα θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να αισθανθούμε περισσότερο τους φίλους μας, δίπλα μας, να στηρίξουν την Ελλάδα περισσότερο.
Και είναι αυτό το μήνυμα που θέλω -μέσω των καλών φίλων του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου- να στείλω προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και προς τους φίλους μας, που είναι εκεί.
Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ και να επαναλάβω ότι εδώ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να εργαστούμε ακόμη σκληρότερα για να μπορέσουμε να δείξουμε ότι η γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση της χώρας μας σε συνδυασμό με τις πολύ δυνατές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις -παρά τις περικοπές και τα δημοσιονομικά προβλήματα- αποτελούν για την Ελλάδα και για τους συμμάχους μας ένα ισχυρό χαρτί, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία των λαών στην ευρύτερη περιοχή μας".

1 σχόλιο

  1. Ξου μωρή ψηλοτακουνάτη τάπα (1,65 με όλα τα τακούνια) της πολιτικαντικής κα της προικοθηρίας, αστράτευτε νεο-τσοχατζόπουλε Ξου και πάλι ξου.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση